ABA liga: Pregled kola – 10.05.2022.

Dusan
9 svibnja, 2022
483 Views
ABA liga Pregled KOLA (2)

FMP i Igokea završili sezonu u ABA ligi

Prošle sedmice, Budućnost i Cedevita Olimpija su bez ikakvih problema ostvarili plasman u polufinale ABA lige. I jedni i drugi su četvrtfinalne serije dobili rezultatom 2-0, iako su FMP i Igokea pružili solidan otpor, pogotovo u drugim utakmicama.

Pored pobjede u Železniku, trenera Budućnosti Aleksandra Džikića će radovati činjenica da su Justin Cobbs i Vladimir Micov odigrali odlično. Od njih dvojice se mnogo očekivalo ove sezone, međutim u posljednjih nekoliko mjeseci su i jedan i drugi bili u velikoj igračkoj krizi.

Cedevita Olimpija je u Laktašima protiv Igokee gubila i devet razlike sredinom treće četvrtine, ali zahvaljujući dobroj odbrani i trojkama Melvina Ejima, stigli su trijumfa i tako spriječili odlučujući treći meč koji bi se igrao u Ljubljani.

FMP i Igokea mogu biti više nego zadovoljni učinjenim ove sezone u regionalnom natjecanju. FMP je promovisao nekoliko mladih igrača, a njihov trener Nenad Stefanović je ostavio izvanredan utisak. Igokea je s druge strane ostala pri vrhu ABA lige i sada će fokus prebaciti na završnicu šampionata u Bosni i Hercegovini gdje su apsolutno prvi favoriti da osvoje titulu.

U utorak počinje prva polufinalna serija ABA lige

Kao što se i očekivalo prije početka sezone, u polufinale ABA lige su se plasirali Crvena zvezda, Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpija. Ta četiri kluba će se boriti za trofej koji automatski donosi nastup u Euroligi naredne sezone. Polufinalne serije se igraju na dva dobijena meča.

Partizan i Budućnost će svoju seriju započeti u utorak u beogradskom „Pioniru“. Crno-bijeli važe za favorite, međutim nakon šokantnog ispadanja od Bursaspora u Eurocupu, biće na dodatnom oprezu. Podgoričani već nekoliko mjeseci igraju ispod svih očekivanja, ali povijest nas je naučila da timovi Aleksandra Džikića baš tada igraju najbolje, kada ih svi otpišu.

Svoju polufinalnu seriju, Crvena zvezda i Cedevita Olimpija će započeti u četvrtak od 19h. Beogradski crveno-bijeli su prvi favoriti da osvoje ABA ligu, ali neće im biti nimalo lako protiv „Zmajčeka“ koji su ostavili odličan utisak u 2022. godini.

Od momenta kada je uprava kluba ukazala povjerenje Jurici Golemcu, a otpustila četiri igrača i dovela trojicu novih, Cedevita Olimpija je skoro tri mjeseca bila bez poraza u ABA ligi i Eurocupu, ali i oni su neočekivano ispali iz Europe od Bursaspora, baš kao i Partizan. Protiv Zvezde su autsajderi, no sigurno se neće predati bez borbe.

Čačanski Borac i naredne sezone u ABA ligi

U play-outu za opstanak u ABA ligi, čačanski Borac je sa 2-0 u seriji savladao Zlatibor prošle sedmice. Klub iz Čajetine je osvojio Drugu ABA ligu, međutim zbog pravila da jedna država može imati maksimalno pet klubova u regionalnom natjecanju, morali su igrati play-out protiv najslabije plasiranog srbijanskog kluba.

Nažalost po Zlatibor, trofej iz Druge ABA lige nisu materijalizovali, te će ponovo igrati u drugom rangu regionalnog natjecanja naredne jeseni. Borac Čačak nije dozvolio da zbog pomenutog pravila ispadne iz lige iako je regularnu sezonu završio na više nego korektnom 11. mjestu.

U prvoj utakmici u Čačku, bilo je 85:80, iako nikakve neizvjesnosti nije bilo. Borac je imao 18 razlike u četvrtoj četvrtini, ali je Zlatibor do kraja uspio samo da smanji zaostatak. U drugom meču je bilo još ubjedljivijih 88:67 za Borac na gostovanju.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan