ABA liga: Pregled kola – 30.03.2022.

Dusan
30 ožujka, 2022
512 Views
ABA liga Pregled KOLA (2)

Yogi Ferrell odlučio „retro“ derbi kola

U jednoj izuzetnoj košarkaškoj predstavi, Cedevita Olimpija je nakon preokreta savladala Partizan (81:79) u derbiju kola. Ono što je takođe bilo veoma interesantno, to je da su timovi nastupali u retro dresovima što nije nešto što često viđamo na ABAligaškim parketima.

Često se ne viđa ni statistika iz prvog poluvremena gdje Cedevita Olimpija šutnula čak 25 slobodnih bacanja, dok su trojke gađali skromnih 1/14. To su gosti iskoristili da steknu vodstvo koje su održavali do posljednjih pet minuta susreta kada je bilo 69:77 na semaforu. Tada „Zmajevi“ prave seriju 10:0 za 79:77, a čovjek odluke je bio Yogi Ferrell koji je prvo pogodio ključne poene za 81:79, a potom izbio loptu Aleksi Avramoviću u kontri.

Partizan je nakon ovog poraza ostao „zakucan“ na drugom mjestu, dok Cedevita Olimpija i dalje ima tračak nade da bi mogla biti treća po završetku regularnog dijela sezone, ali za tako nešto bi morali pobijediti sve utakmice do kraja, a Budućnost da izgubi bar dva puta.

Igokea i FMP potvrdili svoje mjesto u plej-ofu

U direktnom okršaju za poziciju koja vodi u plej-of, Igokea je na svom parketu rutinski porazila Studentski centar rezultatom 83:67 i na taj način de facto osigurala nastup u četvrtfinalu ABA lige. Gosti iz Podgorice su bili u egalu sve do sredine treće četvrtine, ali tada je domaćin napravio seriju 17:0 i otklonio sve dileme oko pobjednika.

Na dosta sličan način kao Igokea, FMP je bio bolji od čačanskog Borca u Železniku sa 90:82. Veći dio prvog poluvremena i treću četvrtinu je u potpunosti kontrolisao gostujući tim. Imali su izabranici Marka Marinovića i 12 poena prednosti početkom drugog poluvremena, ali tada FMP pravi seriju 31:8 i u potpunosti preokreće tok susreta.


U posljednja tri kola ostaje samo da se vidi ko će završiti peti, a ko šesti. Igokea ima bolji međusobni skor od FMP-a, obje ekipe imaju po 13 pobjeda, ali „Panteri“ imaju utakmicu manje.

Kada je u pitanju Borac, oni će pokušati regularnu sezonu da završe ispred Mege. Trenutačno oba tima imaju skor 8-14, ali Čačani imaju bolji međusobni skor. Naime, ukoliko Drugu ABA ligu osvoji ili igra finale klub iz Srbije (npr. Mladost ili Zlatibor), onda bi taj klub igrao baraž za ulazak u ABA ligu sa najslabije rangiranim timom iz Srbije, a to će biti Borac ili Mega. Razlog tome je što niti jedna država ne može imati više od pet predstavnika u elitnom regionalnom natjecanju, tako da izbjegavanje zadnja dva mjesta nije garant opstanka za Borac ili Megu.

Budućnost i Crvena zvezda siloviti protiv Cibone i Krke

Seriju od tri uzastopna poraza u ABA ligi, Budućnost je prekinula ubjedljivom pobjedom protiv Cibone (90:65). Oba trenera su imala kadrovske probleme, te za Podgoričane nije igrao Willie Reed, dok su „Vukovi“ u Crnu Goru stigli bez Amara Gegića koji je bio najbolji igrač kluba u protekla dva mjeseca.


Potpuno očekivano, nikakve neizvjesnosti nije bilo ni u duelu najbolje i slabije ekipe u ABA ligi. Crvena zvezda je ovu situaciju iskoristila da odmori neke nosioce igre sa manjom minutažom, dok je priliku dobio 16-godišnji Nikola Topić, veliki talenat crveno-bijelih. Krka je iz Beograda otišla sa 20 poena minusa (76:56) i samo čudo ih može spasiti od ispadanja iz regionalnog natjecanja.

Mihailović ponovo zablistao u trijumfu Mornara nad Zadrom

Nakon što je postavio rekord ABA lige ubacivši 46 poena Megi prije deset dana, Vladimir Mihailović je ponovo bio najzaslužniji za novu pobjedu Mornara. Ovaj put je savladan Zadar u Baru rezultatom 86.84, a pomenuti crnogorski reprezentativac je utakmicu završio sa 29 poena i 9 asistencija.

Početkom četvrte četvrtine, Mornar je imao 17 poena prednosti, ali Zadar je uspio da se vrati i dođe na poen zaostatka 20 sekundi prije kraja, međutim tada je Martin Junaković nesmotreno napravio nesportski faul i bodovi su ostali u Baru.


Četiri kola prije kraja, Zadar ima dvije pobjede više od Splita. Podsjetimo, ova dva kluba će igrati međusobno na „Gripama“ u posljednjem kolu i cilj „Žutih“ je da budu pobjedu iza Zadra pred taj duel. Ukoliko to bude slučaj, Splitu će onda trebati pobjeda od tri ili više razlike kako bi prestigli Zadrane na tablici i „gurnuli“ ih u baraž za opstanak u ABA ligi.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan