Alaves – Girona: Analiza utakmice

analiza utakmice

Poslednje kolo La Lige će nam doneti prilično zanimljive utakmce, jer ima ekipa koje se bore za opstanak, kao i ekipa koje pokušavaju da izbore takmičenje u evropskim natjecanjima u sledećoj sezoni. Upravo jedan meč gde se jedna ekipa grčevito bori za opstanak je ovaj meč između Alavesa i Girone.

Domaća momčad nema nikakvih ambicija u ovom meču osim možda želje da se sa dobrom igrom i dobrim rezultatom oprosti od svojih vjernih navijača ove sezone. Alaves je imao prosječnu sezonu i završiće istu na sredini tablice. Ovo je poslednja utakmcia na klupi Alavesa za trenera Abelarda, te se očekuje da ekipa bude posebno motivisana da mu pruži pravi ispraćaj.

Sa druge strane Girona je praktično izgubila sve šanse da izbori opstanak u La Ligi, ali teorija još postoji. Moraju se nadati da će Celta da izgubi, a oni moraju pobjediti sa 3 ili više golova razlike. Girona u svojim redovima ima nekoliko izvrsnih napadača, te se očekuje da ovaj meč bude vrlo zanimljiv za gledanje, jer imamo dve ekipe koje moraju i žele da se nadigravaju i napadaju.

Očekivani sastavi

Trener domaćeg sastava, Abelardo nema većih problema sa sastavom momčadi pred ovaj meč. Očekuje se se vesela atmosfera u timu i oko tima, te se takođe očekuje da će izvesti ofanzivnu postavku, kako bi navijačima pružio zanimljiv meč za gledanje. DOmaći se nalaze u prilično lošoj formi, jer su u poslednjih sedam susreta imali dva neodlučena i pet poraza, bez i jedne pobjede.

Girona sa druge strane dolazi na ovo gostovanje sa svim raspoloživim snagama i sa verom u nemoguće. Njihova jedina šansa je da izađu bez garda na ovaj meč i da se nadigravaju sa domaćom ekipom Alavesa. Gosti u poslednjih sedma susreta imaju jednu pobjedu, nula neodlučenih i šest poraza.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dvije momčadi igrale su do sada 14 puta i gosti imaju mnogo bolji skor. Svega šest pobjeda domaćeg tima, uz šest neodlučenih i osam pobjeda Girone. Ono što je posebno interesantno je činjenica da je poslednjih pet susreta videlo gol sa obje strane, što je vrlo interesantan trend koji se mora pratiti.

Iako obje ove ekipe nisu bile posebno efikasne ove sezone, u poslednjem kolu se može očekivati da će biti golova. Makar je to naše skromno mišljenje.

Predlozi za tipovanje

Iako je La Liga čudna liga što se igre na golove tiče, poslednje kolo je uvjek vrlo zanimljivo sa dosta golova. Upravo iz tog razloga naš prijedlog za ovaj susret je da se odigra igra Over 2.5 Goals (Više od 2.5 Gola na utakmici), koja oklada se plaća solidnom kvotom 1.75 u većini online kladionica.

Smatramo da će obje momčadi izaći na teren spremne da se nadigravaju, te je tu perfektzna prilika da se unovči ovako primamljiva kvota.

Ukoliko vam nije poznata ova linija, predlažemo da pogledate naš članak na temu Azijskog Hendikepa na Goal Marketu, gde će vam sve biti lepo objašnjeno.

Svi tipovi za danas

Relevant news