Alen Babić vs. Adam Balski: Tipovi, savjeti i kvote – 21.05.2022.

Dusan
21 svibnja, 2022
919 Views
Boxing: Alen Babic vs Adam Balski

Borba za pojasa u WBC (silver) „bridgerweigth“ kategoriji se ovaj vikend, tačnije u subotu, održava u Londonu, a za taj pojas se bore neporaženi Hrvat, Alen Babić i Poljak Adam Balski. Meč za pojas je organizovan na 12 rundi!

Ako volite da se kladite, ali često niste sigurni koje su to najbolje prognoze utakmica za danas, onda ste na pravom mestu! Eksperti sa portala Sportske-kladionice.com već godinama unazad spadaju u najbolje tipstere u regionu i redovno donose profit svojim čitaocima.

Svakodnevno na našem portalu možete pročitati prognoze utakmica za danas u vidu Tip Dana utakmice, odnosno najbolje utakmice za klađenje, ali i Tiketa Dana odnosno jednog ludog tiketa kojim naši čitaoci mogu da ostvare ekstra profit. Ako želite pogledati koji je to tip dana u top 5 po našem izboru, svratite na naš sajt i olakšajte sebi potragu za tipovima. Tu smo da Vam pomognemo i posavetujemo.

Alen Babić

Alen Babić je dolazi iz bokserskog kluba „Leonardo“ , koji vodi poznati trener iz Zagreba Leonardo Pijetraj. Babić je dugo vremena tražio svoje mjesto pod Suncem, i dugo vremena je boksovao u amaterskom boksu i pomagao kao sparing partner mnogim poznatim bokserima.

Višestruki je prvak Hrvatske u kruzer i teškoj kategoriji. Kao što smo već rekli pomagao je poznatim svjetskim imenima kao sparing partner i baš to mu je i pomoglo da se probije u profi vode.

Naime , Dilian Whyte koga smo imali priliku nedavno gledati protiv Tysona Furya ga je u par navrata zvao da mu pomaže oko priprema, i zajedno sa Eddie Hearnom omogućio mu da odradi par profesionalnih mečeva.

Babić je na debiju savaladao Lazara Stojanovića, da bi sledeći vikend pobjedio i Dessaxa, obojicu je pobjedio nokautom, kao uostalom sve borbe u karijeri. Svojim harizmatičnim natupom izvan ringa kao i beskompromisnim stilom boksa, vrlo je brzo kupio publiku ne samo u regiji već i širom Evrope, posebno je postao popularan u Engleskoj, i postao jedan od najtražeijih boraca.

Ono što je posebno zanimljivo da je Babić svih svojih 10 pro mečeva odradio u teškoj kategoriji, gdje su neki protivnici bili teži po 20 kila. I u tih 10 mečeva imao je par veoma respektabilnih protivnika za taj dio karijere. Posebno mislimo na Wintersa i Kennedya koje je  ozbiljno premlatio.

Takodje na njegovom putu se pojavio i iskusni Eric Molina i njega je lako savlado. Najviše problema je imao u zadnjem meču, po reputaciji može se reći i jednog od slabijih protivnika Davida Spilmonta.

Naime, Babić je u poslednjih par mečeva ulazi dosta neobaziriv, i malo fizički nespreman. Spilmont ga je početkom meča ozbiljno uzdramo, umalo i nokautirao, ali je Babić ostao smiren i izvukao se iz te situacije i izašao kao pobjednik. U svojim izjavama rekao je da je naučio lekciju i da se za Balskog ozbiljno spremio.

Protiv Balskog će se boriti u svojoj prirodnoj kategoriji, sa momkom koji je njegove visine, težine i slične konstitucije.

Ozbiljnu ekipu je imao na pripremama, pored Marka Miluna koji mu je glavni sparing partner godinama, tu su bili i Hrvatski borci Marko Ćalić, Argon Smakići, Hrvoje Sep i Petar Milas, te najbolji BH teškaš Dušan Veletić. Jasno je da je Babić i njegov tim ozbiljno shvatili Balskog i ovaj meč, najvažniji u njegovoj karijeri.

Adam Balski

Adam Balski je momak 31 godišnji Poljak, koji ima jedan poraz u karijeri. Slične je konstitucije kao i Babić samo njegov stil boksa je dosta drugačiji. Balski je tehničar i tempaš, mnoge svoje mečeve dovodi do sudijskih odluka.

Sve svoje mečeve je radio na domaćem terenu u Poljskoj, a ovaj put može se reći ide u goste u London, Babić je u Londonu kao domaći borac. Jedini meč je izgubio od Mateusza Mastrenaka na odluku sudija. Zadnji meč je dobio Novopashyna na odluku sudija. U svojoj karijeri ima skor 16 pobjeda i 1 poraz.

Ono što najviše razdvaja Babića i Balskog je taj intezitet i broj udaraca. Rijetko će se sresti borac koji baca toliko mnogo udaraca kao Babić. Naime , u par borbi je po rundi, onim uvodim kada većina boraca ispituje snage, Babić bacao i preko sto udaraca po rundi, to se ne vidja često u lakim kategorijama, a ne u teškoj kategoriji.

Ali on praktikuje takav stil. Ne mora biti precizno, ne mora biti lijepo tehnički ali volumen i konstano bacanje udaraca mora biti. Zbog takvog pristupa kada bi naišao na tvrdog protivnika koji ne želi pasti, imao problema sa kondicijom.

Balski ako uspije da primi sve te udarce koje Babić planira da izbaci po njegovom gardu i tijelu u kasnijim rundama će imati veliku prednost. Ali prvo treba preživiti sve te udarce od Babića.

Prijedlog za tipovanje

Ovaj meč ima veoma važnu ulogu, jer pobjednik ovog meča bi mogao postati obavezni izazivač za prvaka svijeta u ovoj kategoriji. Trenutni šampion u ovoj kategoriji je opasni Oscar Rivas, i ova borba će biti odlična uvertira za obojicu da vide i da se odmjere da li su spremni za još veći iskorak.

Danas na vaganju Babić je imao 94.60kg, dok je Balski imao 95.39kg. Primjera radi protiv Spilmonta, Babić je imao 97kg, dok je Spilmont ima 117kg. Ogromna razlika.

Naš prijedlog za kladjenje je pobjeda Alena Babića prekidom, a kladionice nude kvotu 1.45! Kvota i na ovu igru je za par sati pala sa skoro 2 na 1.45. Meč je na programu u subotu oko 22 časa.

H2H:

Babić: 31 godina, 10W-0L, 10 K.O. visina 185cm, reach 189cm, težina 94.60kg.

Balski: 31 godian, 16W-1L, 9K.O. visina 188cm, reach 190 cm, težina 95.39kg.

Tip: pobjeda Alena Babića prekidom

Kvota: 1.45

Kladionica: bet365

Trenutno sportska kladionica bet365 ima fantastičnu ponudu BONUSA DOBRODOŠLICE za nove korisnike, gde svaki čitalac portala Sportske-kladionice.com ima mogućnost dobijanja do €25 u besplatnim opkladama, odmah nakon registracije i prvog depozita!

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan