Anadolu Efes – ASVEL: Analiza utakmice

Lefty
8 prosinca, 2020
535 Views
košarka tipovi

Prethodne sedmice, Anadolu Efes je na svom parketu izgubio od Baskonije rezultatom 77:59, a nakon utakmice trener Ergin Ataman je istakao da je to bio najgori meč otkad on predvodi ekipu sa klupe i da se prvi put desilo da njegova ekipa odustane od susreta. Veliko je iznenađenje bio poraz od Španaca, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da su se vratili Vasilije Micić, Bryant Dunston i Rodrigue Beaubois. „Pivari“ su prošle sezone bili prvi u trenutku prekida Evrolige i činilo se da ih ništa neće zaustaviti, međutim virus korona je odnio šansu da se bore za evroligaški trofej, a oni žele da se nađu u toj situaciji i ove takmičarske godine. Njihov najbolji igrač i generalno najbolji pojedinac takmičenja Shane Larkin je bio odsutan prvih šest kola zbog povrede. Sa njegovim povratkom, očekivalo se da Efes zaigra bolje, ali kada se on vratio, neki drugi igrači su doživjeli povrede i trener Ataman mnogo kuburi sa izostancima.

Poslije poraza u Berlinu od Albe prije tri sedmice, svi su digli ruke od Asvela. Mediji u Francuskoj su pisali o tome da je glavni razlog slabih partija trener TJ Parker koji je brat od vlasnika Tonya Parkera i da mu nije mjesto na klupi jednog evroligaškog tima. Asvel je zaista izgledao užasno u uvodnim mečevima sezone, mada istini za volju, imali su i problema sa virusom korona. Međutim, došla je utakmica sa Barcelonom koja je bila veliki zaokret u sezoni. Niko Francuzima nije davao promil šanse u tom duelu, ali sjajnom šuterskom klinikom porazili su prvi tim Evrolige, a onda u narednoj utakmici savladali ubljedljivo i Panathinaikos i tako najavili bolje dane. Hrabro je Asvel odigrao i u Madridu protiv Reala gdje su vodili većim tokom susreta, ali su na kraju ipak završili poraženi.

Očekivani sastavi

Prošle sedmice se vratio trio koji je nedostajao Turcima: Vasilije Micić, Bryant Dunston i Rodrigue Beaubois, tako da je jedini odsutan za Efes Tibor Pleiss. Kada je u pitanju Asvel, u najveći grad Turske nije otputovao Matthew Strazel.

Raniji rezultati i trendovi

Za 28 utakmica prošle sezone u Evroligi, Efes je izgubio samo četiri puta. Ove sezone nakon 11 kola su na omjeru 6-5, što dovoljno govori o tome koliko slabije partije prikazuju. Asvel je upisao tri pobjede i sedam poraza, ali forma im je u usponu. Međusobni su ovi timovi igrali sedam puta do sada u ovom takmičenju, a Efes je slavio u šest navrata.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Anadolu Efes -6.5 (pobjeda Efesa sa sedam ili više poena razlike), a kladionica Bet365 daje kvotu 1.71 za ovu igru.

Ovaj prijedlog ima vrijednost iz dva razloga. Efes se obrukao propisno prošle sedmice, a kada se to desi dobrim ekipama, one obično odreaguju u narednoj utakmici. Efes nije samo dobra, Efes je odlična ekipa i nema dileme da će izaći silno motivisani večeras. Sa druge strane, Asvel je imao tri uzastopne šuterske utakmica kakve se ne viđaju svaki dan. Po teoriji velikih brojeva, biće pravo čudo ako i četvrti put prikažu takvo izdanje. Gledajući u tom pravcu, neće biti iznenađenje ako izabranici trenera Ataman večeras propisno naplate gorčinu prošlosedmičnog poraza i ubjedljivo trijumfuju protiv Francuza.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty