Anadolu Efes – EA7 Milano: Analiza utakmice

tipovi i analize

Sinoćni pick na Parmu je bio dobitan i naša se serija svakako nastavlja, iako u nedelju nismo bili preterano precizni. Ove nedelje imamo veliki izbor utakmica koje se igraju u okviru košarkaških evropskih takmičenja, te očekujemo da napravimo solidan profit do petka. Naprosto tipovanje je takva disciplina gde dođe do velikog pada ponekad, koji zna da pokoleba i najtvrdokornije igrače. Nas ništa nije pokolebalo nakon malo lošijeg završetka godine, ali smo odlučili da idemo korak po korak i da tipujemo samo najsigurnije utakmice koje nam se sviđaju. Prva utakmica koja nam se zaista sviđa je utakmica između Anadolu Efesa i EA7 Milana, koja se igra u Turskoj.

Nismo puno puta ove sezone pisali o ekipi Anadolu Efesa, koji do sada ove sezone igra naprosto fenomenalno. Imaju 15 pobeda i samo tri poraza. Prvi poraz je bio u prvom kolu protiv odlične ekipe Barcelone, dok je drugi poraz bio u šestom kolu protiv takođe odlične ekipe  PAO na gostovanju, a poslednji poraz je došao u 15-tom kolu protiv ekipe CSKA Moscow na svom terenu, dok su ostalih svanaest susreta dobili mahom bez većih problema. Posebno na domaćem terenu igraju odlično jer imaju skor od šest pobeda i samo dva poraza. Ekipa Ergina Atamana je posložena odlično, većina igrača je tu od prošle sezone, te se sasvim može očekivati od njih da budu legitimni napadači titule u ovom takmičenju.

Sa druge strane ekipa EA7 Milano ima 10 pobeda i 8 poraza, a igraju toplo hladno. U poslednja dva kola imaju dve pobede, ali su pre toga imali seriju od šest poraza u sedam utakmica. Ekipa trenera Etore Mesine je vrlo kvalitetna po imenima i igraju atraktivnu košarku, ali su u nekim susretima neobjašnjivo padali i gubili već dobijene utakmice.

Očekivani sastavi

Obe ekipe nemaju većih problema sa sastavima i povredama, te se očekuje jedna vrlo interesantna utakmica u svakom slučaju.

Raniji rezultati i trendovi

U istoriji ove dve ekipe su odigrale 27 susreta u okviru EuroLeague, a rezultat je sve samo ne izjednačen, pošto je Efes pobedio na samo 19 od 27 susreta. U Turskoj taj skor je 13-0 u korist Anadolu Efesa, a što se tiče totala uglavnom se igraju utakmcie sa dosta koševa.

Predlozi za tipovanje

Zaista smatramo da su kladionice na ovom meču napravile grešku na marketu za total, odnosno da su postavili prilično nisku liniju. Iz tog razloga smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Over 161.5 points (da bude više od 162 poena na utakmici, računa se i produžetak), koja opklada se plaća solidnom 1.90 kvotom u online sportskoj kladionici Bet365.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde.

Relevant news