Intro

Angola – Filipini: Analiza utakmice

svetsko prvenstvo u košarci 2019

Svetsko prvenstvo u košarci se zahuktalo i nakon dve runde utakmica po grupama, mnoge stvari su jasne, ali ima i stvari koje su dosta komplicirane. U grupi D situacija je jasna, pošto su favorizovane reprezentacije Italije i Srbije pobedile na oba meč reprezentacije Angole i Filipina. To i ne čudi, pošt je razlika između Europskih i reprezentacija sa drugih kontinenata uglavnom vrlo izražena, ako izuzmemo USA, Brazil, Argentinu, New Zeland i još neke reprezentacije. Danas u poslednjoj utakmici obe selekcije se opraštaju od ovog Svetskog prvenstva, te očekujemo da će ova utakmcia biti bez preterane tenzije i bez snažnih odbrana.

Angola je na dosadašnjem toku prvenstva doživela dva ubedljiva poraza. U prvom kolu sastali su se sa zaista moćnom ekipom Srbije, koja ih je naprosto demolirala rezultatom 59-105. Na toj utakmici Srbija je ispalila veliki broj trojki, te su uspeli da pogode neverovatnih 65% trojki na tom meču. U drugom kolu Angola je igrala protiv Italije i prošla je isto loše, pošto su poraženi rezultatom 61-92. Pred ovaj meč sa Filipinima umereni su favorite, te se očekuje da završe takmičenje sa maker jednom pobedom.

Filipini sa druge strane su takođe izgubili oba meča, i doživeli su sličnu, ako ne i goru sudbinu nego Angola. U prvom kolu su poraženi od strane Italije rezultatom 62-108, da bi u drugom kolu Srbija naprosto raznela nejake Filipince rezultatom 67-126. U oba meča košakrkaši Filipina su pokazali neverovatnu želju za nadigravanje, te nemaju problem što im je kvalitet upitan. Košarka je na Filipinima nacionalni sport, nešto poput Litvanije, t enema sumnje da će i na poslednjoj utakmici igrati sa isti žarom i energijom kao i na prve dve.

Očekivani sastavi

Nema povreda igrača, te će oba selektora imati na raspolaganju svih 12 igrača koji su registrovani za ovo takmičenje.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve momčadi se nisu sastajale do sada nikada, te nema mogućnosti da se upoređuju raniji rezultati. Ono što možemo da uporedimo je prve dve utakmice protiv mnogo snažnijih protivnika. Obe ekipe, su u svojim kontinentalnim šampionatima među jačim selekcijama, te svoje utakmice dobijaju sa visokim razlikama.

Predlozi za tipovanje

Način na koji obe momčadi igraju, kao i ono što smo videli na dosadašnjim utakmicama ovog turnira navodi nas na jedan zaključak i na jednu liniju koja nam se sviđa. Linija za broj koševa na meču je otvorena sa 155, da bi preko noći porasla na 159.5, ali mi i dalje smatramo da je to odlična linija, pošto po našem predviđanju ovo može biti utakmica sa velikim brojem koševa. Zato smatramo da je nabolja oklada na ovoj utakmici odigrati Over 159.5 (više od 159.5 koševa da postignu oba tima), koja oklada se plaća odličnom 1.95 kvotom u online sportskoj kladionici Bet365.

Ostale vijesti