Armani Milano – Zalgiris: Analiza utakmice

tipovi i analize

Nakon što smo juče uspeli da precizno pogodimo u kom će se pravcu kretati broj koševa na utakmici između Real Madrida i Maccabi TA, danas nastavljamo sa tipovanjem košarkaških utakmica koje se igraju u okviru Euroleague. U Milanu bićemo u prilici da gledamo jednu izrazito zanimljivu utakmicu između dve ekipe koje su doživele poraze u prvom kolu, Armani Milano i Zalgiris.

Armani Milan se odlučio za totalnu rekonstrukciju tima nakon prošle prilično neuspešne sezone, te je na klupu doveden proslavljeni stručnjak Ettore Messina, koji je napravio roster po svom ukusu. Za početak raskinuli su ugovor sa velikim potrošačem lopti Mike Jamesom, koji je otišao u CSKA i doveli novi duo plejmejkera u vidu Sergio Rodrigueza i Shelvin Mack-a. U njih dvojicu doveli su još nekoliko vrlo potentnih napadača, a kao šlag na tortu je bilo dovođenje veterana i legende svetske košarkse Luisa Scole, koji je na Svetskom prvenstvu pokazao da još nije za staro gvožđe. Na prvoj utakmici ovogodišnje Euroleague izgubili su na gostovanju Bayern Munichenu sa 68-74, te je današnja utakmica prilično bitna za njih, kako ne bi izgubili korak sa vodećim timovima na samom startu.

1xbet bonus

Kao što smo prisali prošle nedelje Zalgiris je kupovao na pijaci vrlo pametno, te su po našem mišljenju uspeli da unaprede svoj roster u odnosu na prošlu sezonu. Potpisali su tri kvalitetna visoka igrača: Nigel Hayes, Jock Landale i Zach LeDay, a na to su još dodali Alex Perez i Lukas Lekavicius, koji se vratio u tim nakon dve godine u Atini i ekipi PAO. Trener Jasikevicius je pokazao prošle sezone da zna da napravi dobru hemiju u ekipi i sasvim smo sigurni da će i ove sezone biti vrlo nezgodna ekipa pogotovo na domaćem terenu. Na prvom meču su izgubili kod kuće prilično lagano od strane odlične ekipe Baskonie, a na toj utakmici je bilo očito da timu treba još da se ukomponuje.

Očekivani sastavi

Trener domaće ekipe nema puno problema sa sastavom tima, mada Nemanja Nedović još uvek vuče povredu i neće biti u sastavu za današnji meč. Takođe Gudaitis je takođe povređen već duže vreme. Sa druge strane u sastavu Zalgirisa nema problema sa povredama.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su do sada igrale nekoliko puta, ali u poslednje tri godine se sastaju redovno. Na poslednjih šest mečeva Milano je pobedio dva puta, dok je Zalgiris dobio četiri meča. Prošle sezone svaka ekipa je pobedila na svom terenu, što je prilično izražen trend kada pogledamo ove dve ekipe.

Predlozi za tipovanje

Kladionice su postavile Armani Milano kao blagog favorita na ovoj utakmici i postavile -3.5 HC liniju, što smatramo prilično povoljnom linijom. Smatramo da Armani Milano mora zagristi snažno u ovoj utakmici, a rival je savršen da se pokaže snaga nove ekipe ove sezone. Iz tog razloga naš predlog na ovom susretu je da se odigra Armani Milano -3.5HC (Armani da pobedi sa 4 ili više koševa razlike), koja igra se plaća odličnom 1.78 kvotom u kladionici 1xBet.

1xbet bonus

Relevant news