ASVEL – Crvena Zvezda: Analiza utakmice

Lefty
11 studenoga, 2020
529 Views
košarka tipovi

Nakon što su proveli skoro 20 dana u izolaciji i bez treninga, košarkaši Asvela su konačno uhvatili pravi ritam. U prvoj povratničkoj utakmici protiv Žalgirisa, pružili su dobar otpor, da bi potom otišli u Vitoriju i trijumfovali protiv favorizovane Baskonije. Košarkaši francuskog kluba su očigledno željni igre, a iz dana u dan pokazuju napredak. Na papiru, ovaj tim je skoro pa identičan onome koji je prošle sezone predstavljao strah i trepet za sve evroligaše u „Astroballeu“. Umjesto Jordana Taylora, tu je sada Norris Cole kao glavni organizator igre, a nema više ni Livio Jean-Charlesa. Ipak, najveća promjena se desila na klupi gdje je Zvezdan Mitrović napustio klub, a zamijenio ga je brat vlasnika Asvela, T.J. Parker. Juče je stigla vijest da će klub iz Lyona dobiti višegodišnju licencu za Evroligu, pa samim time i ambicije su takve da iz godine u godinu sve više i više napreduju.

Crvena zvezda za sada nije opravdala očekivanja rukovodstva kluba. Najavljivali su da je realna borba za četvrtfinale ovog takmičenja, međutim nakon šest odigranih mečeva, crveno-bijeli imaju samo dvije pobjede i nekoliko prilično blijedih izdanja na gostujućim terenima. Odbrana funkcioniše veoma dobro, što je karakteristično za sve ekipe koje trenira Saša Obradovića, međutim ideja u napadu kao da ne postoji. Jordan Loyd ima svu slobodu u igri, a kada njega stane, druga rješenja se ne vide i napadi završavaju sa dosta neuspješnih soliranja. Bilo kako bilo, očekuje se da Beograđani napreduju u narednim sedmicama i da se dodatno uigraju novi igrači koji su stigli u oktobru mjesecu. Ništa za njih još nije izgubljeno, ali da bi se stiglo do željenog rezultata, trijumf u Francuskoj je neophodan.

Očekivani sastavi

Asvel u ovaj meč ulazi bez povrijeđenog Amina Noue. Nakon nekoliko propuštenih mečeva, u sastav se vraćaju Paul Lacombe i Guerschon Yabusele, dok bi i Norris Cole konačno mogao da dobije punu minutažu. Kada su u pitanju gosti, put Francuske nije krenuo samo Johnny O’Bryant pošto on nije bio član Zvezde u trenutku kada se ovaj meč prvobitno trebao igrati. Prema pravilima Evrolige, u takvoj situaciji nije dozvoljeno da nastupa.

Raniji rezultati i trendovi

Zbog problema sa virusom korona, Asvel je odigrao samo četiri meča do sada u ovom takmičenju, a jedini trijumf su upisali u posljednjem nastupu protiv Baskonije. Zvezda ima dva meča više, a na omjeru su 2-4. Međusobno su ovi klubovi igrali samo prošle sezone i interesantno, oba puta je slavio gostujući tim.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Crvena Zvezda +2.5 (pobjeda Crvene zvezde ili poraz manji od tri poena razlike), a kvota na ovu igru je 1.71 u kladionici Bet365.

Za Zvezdu je ovaj meč pod moranje, pogotovo nakon poraza u Minhenu. Nema sumnje da će koncentracija i zalaganje biti na maksimalnom nivou, a isto tako u prilog gostima ide činjenica da je Saša Obradović prethodne dvije godine radio u Monacu i više je nego dobro upoznat sa svim prednostima i manama Asvela, a bio je u tom klubu i trener sadašnjem organizatoru igre domaćih (Norisu Coleu). Za očekivati je da Zvezda prelomi ovaj meč nekad u trećoj četvrtini i bez naročitih problema stigne do novih bodova u Evroligi.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty