Bahcesehir – Unics Kazan: Analiza utakmice

Sportske
10 studenoga, 2020
479 Views
košarka tipovi

Danas su na rasporedu utakmice sedmog kola Eurokupa sa kojih smo i odabrali našu analizu. Za analizu smo odabrali utakmicu između Bahcesehir Kolejia Unics Kazana.

Unics je u ovu sezonu Eurokupa ušao sa porazom od Venecie ali su nakon toga su pružili nekoliko kvalitetnijih partija i savladali Bahcesehir, Partizan i Veneziu u Kazanu. Jedini poraz od prvog kola su pretrpili od Joventuta nakon produžetaka. Ukoliko pogledamo i VTB Ligu doma su za sada na omjeru 5-1 a na gostujućim parketima imaju 0-2.

Bahcesehir Koleji je nakon šest odigranih kola Eurokupa još uvijek bez pobjede. Pobjeđivali su ih redom Unics, Joventut, Partizan i Bourg u dva navrata. Prva utakmica sa Unicsom je bila na jednu loptu, sa Veneziom su igrali produžetke a prošlog tjedna su u posljednjim trenutcima utakmice ispustili pobjedu nad Bourgom.

Unics je pred ovu sezonu mnogo mjenjao. Oni su izgubili najboljeg strijelca i ponajboljeg igrača Erricka McColluma kao i Elgina Cooka, Jamila Wilsona, Raymara Morgana, Valerii Likhodeia i Haukur Palssona koji su imali značajnu ulogu u timu. Za Erricka McColluma su našli sjajnu zamjenu u vidu Isaiaha Cannana, igrača sa NBA iskustvom koji je imao nekoliko odličnih sezona u NBA ligi sa 76ersima i Sunsima. On je u četiri utakmice u Eurokupu postigao 62 poena i pokazao je da će biti odlična zamjena za McColluma. Osim njega ekipu iz Kazana su pojačali i Zhabanov, Jordan Morgan, John Holland, John Brown i Nate Wolters.

Bahcesehir Koleji je još jedna u nizu ekipa koje su mjenjale veliki broj igrača pred ovu sezonu. Oni su za ovu sezonu jači za osam igrača i zbog toga loši rezultati na početku sezone još više dolaze do izražaja. Pred ovu sezonu su izgubili Dwight Hardya, Dogan Senlia, Mathianga ali i trenera Stefanosa Dedasa koji je imao odličnu sezonu iza sebe. Novi trener je Zafer Aktas koji će ako nešto brzo ne promjeni vrlo brzo biti zamjenjen. Bahcesehir je pred novu sezonu doveo četvoricu igrača na bekovskim pozicijama, Ismeta Akpinara iz Bayerna, Erica Greena iz Seville, Alexa Pereza iz Žalgirisa i Erkana Yilmaza iz Bandirma uz kojeg je došao i krilni igrač Burak Yidizli. Osim njih doveli su i dvojicu igrača na pozciiji centra, Josha Owensa iz Reggiane i Denzila Kiliclia iz Buyukcekmecea.

Unics nije novu sezonu započeo na željeni način a domaći su još uvijek bez pobjede i minimalne su šanse da ih gledamo u top 16 fazi. Bahcesehir je pred ovu sezonu doveo veliki broj igrača i na početku sezone su izgledali jako loše ali kako vrijeme odmiče njihova igra je sve bolja i u posljednjih nekoliko sedmica su pružali veliki otpor Bourgu, Veneziji i Paritzanu u Eurokupu. Prva utakmica sa Unicsom u Kazanu je igrana na jednu loptu a Unics je još uvijek na gostujućim parketima bez pobjede i očekuje ih jedna teška utakmica u Istanbulu. Hendikep na Bahcesehir (+6) u kladionici bet365 je plaćena je po koeficijentu od 1.90. Ovo je sigurno najbolji odabir na ovom susretu a tip je dobitni sa pobjedom gostiju do šest poena razlike kao i sa svakom pobjedom domaćih.

Kao najbolji izbor klađenja na zbroj poena igrača se nameće Isaiah Cannan koji je odigrao pet utakmica u Eurokupu za Unics. On je provodio na parketu preko 25 minuta i postigao je ukupno 79 poena i za sada je najbolji poenter ekipe. On je čitavu karijeru vrhunski poenter sa odličnim šutem sa distance. Ima potpunu slobodu u ekipi iz Unicsa i sigurno je prvi izbor za klađenje na zbroj poena igrača. Eric Green iz ekipe Bahcesehir Kolejia je također odličan izbor za klađenje na zbroj poena igrača.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske