Barcelona – Milano: Analiza utakmice

Lefty
11 prosinca, 2020
444 Views
košarka tipovi

U posljednje dvije sedmice, Barcelona prolazi kroz prvu veliku krizu od dolaska Šarunasa Jasikevičiusa na njihovu klupu. Sve je izgledalo bajno i sjajno u prva dva mjeseca kada su Katalonci držali lidersku poziciju bez pratioca, ali onda je uslijedio neočekivani poraz od Asvela i atmosfera se malo poremetila. Izgubila je Barcelona još neke utakmice neplanirano u zadnje vrijeme, prvenstveno se tu misli na poraze od Valencije u Endesa ligi, kao i neuspjeh protiv Panathainikosa prije dva dana u svojoj Blaugrani. Poznavajući Jasikevičiusa, ne treba ni sumnjati da će njegovi igrači večeras istrčati silno motivisani protiv milanske Olimpije da isperu gorčinu poraza od „Zelenih“ iz Athene. Razlog slabijih partija Barce je nešto slabija odbrana, a upravo je to segment igre na kojem litvanski trener najviše inzistira.

Milano je tokom ljeta sastavio jedan od najskupljih timova u svojoj istoriji sa ciljem da se izbori prvo za plej-of Evrolige, a onda i da napadnu plasman na fajnal for. Ettore Messina se vratio u Italiju upravo sa jasnim ciljem u karijeri, a to je da klubu iz grada mode donese šampionski evropski naslov. To je proces za koji će sigurno biti potrebno vrijeme, a kao prvi korak su dovedeni igrači sa šampionskim iskustvom i pedigreom poput Kylea Hinesa i Gigija Datomea, dok je Sergio Rodriguez od ranije tu. Pojačanja u vidu Kevina Puntera, Shaevona Shildsa i Malcolma Delaneya takođe govore u prilog tome kakve ambicije imaju „Manekeni“. U dosadašnjem toku sezone, igralo su po principu toplo hladno, ali u narednih mjesec dana im predstoji paklen raspored i odmjeriće snage protiv najboljih evropskih ekipa. Prva u nizu je Barcelona i ti susreti koji dolaze će biti jasan pokazatelj ambicija i sposobnosti Milana ove sezone.

Očekivani sastavi

U redovima Barcelone već duže vremena nema Victora Clavera zbog povrede stopala i on neće igrati ni protiv Milana večeras. Sa druge strane u sastavu neće biti Sergia Rodrigueza što je udarac za organizaciju igre italijanske ekipe. Svi ostali igrači bi trenerima trebali biti na raspolaganju.

Raniji rezultati i trendovi

Barcelona je i dalje lider Evrolige sa devet pobjeda i tri poraza, isto koliko ima i CSKA. Milano je odigrao jedan meč manje od večerašnjeg rivala, a nalaze se na skoru 7-4. Međusobno, ovo će biti 15. okršaj u 21. vijeku ovih timova, a Katalonci su izašli kao pobjednici u osam navrata.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Barcelona -6 (pobjeda Barcelona sa sedam ili više poena razlike, a ako bude tačno šest razlike za Barcelonu, vraća se ulog). Kvota na ovu igru je 1.71 u kladionici Bet365.

Milano se možda nalazi u boljoj formi od svog večerašnjeg rivala, ali Barcelona itekako želi da obriše gorčinu poraza od Panathinaikosa i nema dileme da će biti super motivisani danas. Na papiru, Katalonci imaju najbolji tim u takmičenju i jednog od najboljih trenera, tako da sa te strane sve zavisi od njihovog pristupa i voljnog nivoa. Barcelona će pokušati dobrom odbranom da uspori jedan od najboljih napada i da laganim poenima iz tranzicije nametne svoj ritam. Ukoliko ih i šut bude služio, Milano će teško uspjeti da uvede meč u neizvjesnu završnicu.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty