Barcelona – Panathinaikos: Analiza utakmice

Milos
15 listopada, 2020
491 Views
košarka tipovi

Iako se nismo proslavili sa dosadašnjim pikovima u košarkaškoj Euroleague, potrebno je shvatiti da po ovom sistemu takmičenja, kao i sa ovakvom situacijom sa corona virusom među ekipama više gledati na situacione opklade, a manje pokušavati pronaći value u linijama. Prevashodno tu mislimo na velike favorite poput Barcelone, Efesa, pa čak i Reala, koje se dok ovo pišemo relativno muči protiv ekipe Khimky, koja je u Madrid došla sa 5 profesionalnih košarkaša i 7 U21 igrača. Iz tog razloga današnja analiza i tip će biti situacionog tipa, odnosno nećemo se previše osvrtati na rostere, nego na momenat u kom se igra ova utakmica. U okviru četvrtog kola Euroleague u Španiji igraju ekipe Barcelone i PAO.

Barcelona dolazi iz pobede and ekipom Valencije, mada ruku na srce sudije su naprosto otele pobedu narandžastima. Cela utakmica je bila napred naza za obe ekipe, ali kraj je pripao sudijama i Barceloni. To je bila druga pobeda španske ekipe u ovogodišnjem takmičenju, pošto su u prvom kolu pobedili CSKA, a u drugom su izgubili od ekipe Zenita. Pod trenerom Jasikeviciusom, Barca igra mnogo jače u odbrani i nema brze tranzicije, neog se napadi polagano grade i koristi se napad do samog kraja.

Njihovi protivnici, ekipa PAO je u prošloj rundi odmarala, jer ASVEL nije imao mogućnosti da izađe na teren, te trenutno imaju jednu pobedu i jedan poraz. PAO je mnogo menjao u među sezoni i dovely su veliki broj novih igrača. Sasvim je normalno da im je potrebno vremena da se uigraju, posebno napadački.

Očekivani sastavi

Nije moguće znati ko će od igrača možda biti sutra pozitivan na coronu, te se nećemo previše opterećivati sastavima.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su igrale 36 puta do sada i Barcelona je dobila 23 susreta. U Španiji od 18 susreta Barcelona je dobila 14. Verovatno dobijaju i sutra, ali hendikep nam nije privlačan, nego nam je mnogo privlačnija igra na koševe.

Predlozi za tipovanje

Kao što smo već napomenuli, Barca pod Sarunasom igra mnogo odgovornije i to je pečat koji ovaj trener ostavlja među svojim ekipama. PAO takođe nije posebno brza ekipa, te smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Under 155.5 points (da obe ekipe ne postignu više od 155 poena), koja opklada se plaća više nego odličnom 1.90 kvotom u sportskoj kladionici Bet365 gdje također možete pronaći Live stream utakmice.

[single_affiliate_xl title=”bet365 kladionica” ]

 

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde. Takođe, ukoliko je košarka sport koji volite da pratite i da se kladite na njega, onda obavezno posetite stranicu KOŠARKAŠKE ANALIZE, gde svakodnevno možete pročitati mnogo kvalitetnog i zanimljivog sadržaja.

Author Milos