Baskonia – Joventut: Analiza utakmice

Lefty
12 veljače, 2021
422 Views
košarka tipovi

Nakon dvije dvocifrene i ubjedljive pobjede u Euroligi protiv Žalgirisa i Real Madrida, Baskonia na Kup Kralja dolazi sa ambicijom da se takmiči za trofej. Malo ko je mogao pretpostaviti da će tim Duška Ivanović osvojiti Endesa ligu prošlog ljeta, ali to se desilo i dok god crnogorski stručnjak sjedi na klupi ovog tima, svako ih mora shvatiti ozbiljno. Iako im je forma promjenljiva i dosta varira ove sezone, klub iz Vitorije je uvijek opasan i na njega se mora obratiti posebna pažnja. Trademark svih Ivanovićevih ekipa je odlična odbrana i organizovanost u napadu, a glavni igrač je Pierria Henry koji je jedan od najboljih asistenata i kradljivaca lopti u Euroligi trenutno. Alec Peters, Luca Vildoza i Rokas Giedraitis su tu da šutevima sa distance pokopaju rivala, a ukoliko Baskonia odigra u Madridu isto onako kako je odigrala protiv Reala u „Wizink centru“ prošlog petka, nikome neće biti lako da ih porazi.

U posljednjih 13 godina, Joventut niti jednom nije završio na šestom mjestu u Endesa ligi. Nakon 21-og odigranog kola ove sezone, nalaze se na sedmoj poziciji i kako sada stvari stoje, slabije od toga neće biti pozicionirani što je dovoljan pokazatelj koliko dobro igra tim Carlesa Durana u takmičarskoj godini 2020/2021. Dolazak Ante Tomića i Pau Ribasa iz Barcelone je najzaslužniji za procvat slavnog španskog kluba koji je pod vođstvom Željka Obradovića osvojio i onaj najvrijedniji europski trofej 1994. godine. Povratak Joventuta na staze stare slave i dalje traje, a tim iz Badalone je jednom nogom već kročio u četvrtfinale Eurocupa i dvije plej-of serije u tom takmičenju će ih dijeliti od povratka u Euroligu. Pred odlučujući period sezone, utakmica protiv Baskonie u Kupu Kralja će poslužiti kao odlična priprema.

Očekivani sastavi

Baskonia je jedan od rijetkih timova u čitavoj Euroligi koji je ove sezone ostao netaknut virusom korona i povredama. Niti jedan igrač nije bio odsutan duže od par dana u kontinuitetu, a nisu imali niti jednog zaraženog košarkaša u prethodnim mjesecima. Takvi su došli i u prijestonicu Španije. Kompletan je i Joventut.

Raniji rezultati i trendovi

Baskonia ima učinak 11-13 u Euroligi i samo ih teoretske šanse održavaju u igri za plasman u četvrtfinale. U domaćem šampionatu su treći sa skorom 17-5. Što se tiče Joventuta, oni su na 3-1 u top16  fazi Eurocupa, dok u Endesa ligi imaju 12 pobjeda i 9 poraza. Od posljednjih deset međusobnih mečeva, Baskonia je dobila sedam.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Joventut +7.5 (pobjeda Joventuta ili poraz manji od osam poena razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.77 za ovu igru.

Iako je Baskonia u odličnoj formi, niti jednom ove sezone nisu pokazali kontinuitet i mogućnost da briljiraju iz sedmice u sedmicu. Joventut ima kvalitet da parira današnjem rivalu i treba očekivati neizvjestan meč, možda čak i na posljednju loptu. Ranije ove sezone, tim iz Badalone je savladao Baskoniu rezultatom 83:82 i kao što je navedeno, može se desiti da sličan epilog vidimo i danas. Četvrtfinalni dueli u Kupu Kralja skoro uvijek donesu dramu i neizvjesnost, pa treba očekivati sličan scenario i u ovom okršaju.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty