Bayern – Anadolu Efes: Analiza utakmice

Lefty
19 ožujka, 2021
635 Views
bayern efes

Najugodnije iznenađenje ovosezonske Eurolige je bez ikakve dileme Bayern. Skoro niko nije vidio Bavarce u borbi za doigravanje, a oni ne samo da su na pragu četvrtfinala, nego imaju i solidne šanse da budu u prva četiri na tabeli što bi im donijelo prednost domaćeg parketa u plej-ofu. Ipak, da bi do toga došlo, moraće da prirede još jedno ili dva iznenađenja, a upravo bi jedno takvo bilo pobjeda nad Efesom koji su porazili u Istanbulu u prvom dijelu takmičarske godine. Italijanski stručnjak Andrea Trinchieri je potvrdio zašto ga smatraju jednim od najboljih trenera u Europi pošto je sa jednim od najskromnijih budžeta u takmičenju došao u situaciju da porazi neke od klubova sa najvećim budžetom. Wade Baldwin igra sezonu karijere, baš kao i Vladimir Lučić i Jaylen Reynolds. Svi navedeni igrači su već sada na meti bogatijih timova i vidjećemo gdje će na ljeto nastaviti karijeru.

Kada je Anadolu Efes izgubio od Zenita prije skoro tačno dva mjeseca, djelovalo je da timu Ergina Atamana predstoji teška i grčevita borba za nastup u doigravanju. Ekipa koja je prethodne dvije godine dominirala europskom košarkom je bila neprepoznatljiva u prva tri mjeseca tekuće sezone, ali Shane Larkin je pronašao pravu formu, povrijeđeni igrači su se vratili, a sam Ataman je bombastičnim izjavama dizao moral i samopouzdanje, pa je nakon trijumfa protiv Barcelone izjavio kako su po njemu oni još i bolji sada nego lani. To je tada izgledalo malo besmisleno, ali uslijedilo je još šest (od ukupno osam) uzastopnih pobjeda u Euroligi, sve sa preko 15 poena razlike, a razbijeni su rivali poput CSKA, Valencije i Fenerbahčea, pa Efes sada izgleda kao prava kaznena ekspedicija.

Očekivani sastavi

Jedini igrač u oba tima koji nije na raspolaganju je bek Bajerna Nihad Đedović. On je van stroja već par mjeseci.

Raniji rezultati i trendovi

Bayern i Efes su odigrali 29 kola u Euroligi do sada, a turski klub se nalazi na drugoj poziciji sa učinkom 19-10. Bavarci su trenutno peti sa skorom 18-11 i ukoliko bi slavili na svom parketu danas, preskočili bi „Pivare“ i došli u idealnu situaciju da se izbore za prednost domaćeg terena u četvrtfinalu ovog takmičenja. Bayern je inače najbolji domaćin u čitavom takmičenju, imaju 11 pobjeda i samo 3 poraza u svom „Audi domu“. Odličan je i Efes na strani sa skorom 9-4. Međusobno su igrali pet puta, a Efes vodi 4-1.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Anadolu Efes -8 (pobjeda Efesa sa devet ili više poena razlike, a ako bude tačno osam razlike, ulog se vraća). Kvota na ovu igru je 1.71 u kladionici Bet365.

Efes izgleda predominantno u posljednja dva mjeseca i kladiti se protiv njih bi bilo suludo. Osam uzastopnih pobjeda u Euroligi, od čega je jednocifrena bila samo protiv Barcelone i to dovoljno govori. Prije par dana su ponizili Maccabi u Tel Avivu i žele sličan epilog u Minhenu protiv rivala koji je u blagom padu forme u posljednje vrijeme što se vidjelo i na gostovanju kod Baskonije gdje su poraženi ubjedljivije nego što rezultat govori.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty