Bayern – Crvena Zvezda: Analiza utakmice

Lefty
6 studenoga, 2020
605 Views
košarka tipovi

Bez ikakve dileme, Bayern je najugodnije iznenađenje dosadašnjeg toka Evrolige i čini se da nemaju namjeru da stanu sa dobrim partijama. Mnogi su im prognozirali borbu za izbjegavanje posljednjeg mjesta na tabeli, a nakon šest odigranih utakmica oni se nalaze na diobi drugog mjesta najelitnijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi. Bavarci igraju baš onako kako je igrao Partizan prethodne sezone, samo na nivou iznad. To je sve pečat trenera Andree Trinchierija koji je još jednom potvrdio da je jedan od najboljih stručnjaka Starog kontinteta trenutno. Vladimir Lučić igra u životnoj formi, Jalen Reynolds je vjerovatno najbolji defanzivac dosadašnjeg toka takmičenja, a Wade Baldwin se ispostavio kao pravo pojačanje i plejmejker sa liderskim karakteristikama. U prošlom kolu, Bayern je poražen u Madridu od Reala, ali meč je obilježilo isključenje Trinchierija nakon samo par minuta što je umnogome umanjilo šanse minhenskog kluba u prijestonici Španije.

Crvena zvezda je jedan od rijetkih evroligaških timova koji nije sastavio roster do kraja u momentu kada je krenula nova sezona. Između prvog i šestog kola, potpisana su čak tri nova igrača: Emanuel Terry, Taylor Rochestie i Johnny O’Bryant, pa Saša Obradović sada na raspolaganju ima faktički tim kakav je želio. Trebaće sigurno određen period dok se tri nova Amerikanca potpuno ne uklope u sastav, ali kvalitet postoji i Zvezda je to pokazala pobjedom protiv CSKA na svom parketu prije nekoliko sedmica. U regionalnoj ligi, crveno-bijeli suvjereno dominiraju i ostvaruju pobjede prosječnom razlikom preko 20 poena, što samo potvrđuje potencijal koji posjeduju. Trijumf u Minhenu bi itekako otvorio vrata borbe za doigravanje, ali da bi tako nešto učinili, greške se moraju svesti na minimum minimuma.

Očekivani sastavi

Oba trenera na raspolaganju imaju sve igrače. Leon Radošević je propustio nekoliko prethodnih mečeva za Bayern, ali trebalo bi da bude u stanju da pomogne timu ukoliko Trinchieri odluči da ga koristi večeras.

Raniji rezultati i trendovi

Bayern je nakon poraza od Milana upisao čak četiri vezane pobjede u Evroligi. Padali su redom Alba, Maccabi, Fenerbahče i Olympiacos, da bi potom izgubili u Madridu od Reala, pa se nalaze na omjeru 4-2. Zvezda je evroligašku sezonu započela neuspjehom u Istanbulu kod Fenerbahče, a nakon pet odigranih mečeva imaju dvije pobjede i tri poraza. Međusobno, tri puta su se susreli do sada u Evroligi i zanimljivo, Beograđani su sva tri puta rutinski ostvarili pobjede.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Bayern -3.5 (pobjeda Bayerna sa četiri ili više poena razlike), a kvota na ovu igru je 1.76 u kladionici 22Bet.

Na osnovu viđenog dosad u Evroligi, Bayern bi trebalo da bude i veći favorit od ovoga. Zvezda igrom nije blistala ni protiv Fenerbahčea, ali ni protiv Khimkija na gostovanjima i sada dolaze u Minhen kod možda i najbolje defanzivne ekipe ovog takmičenja. Tradicija itekako ide na ruku crveno-bijelima, ali to nije nešto čime se treba ozbiljno voditi. Plus za Bayern je i činjenica da je Trinchieri prethodne dvije godine vodio Partizan, pa je dobro upoznat sa ovim rivalom, a sigurno i dodatno motivisan da ostvari novi trijumf.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

Osim ove analize, o ostalim mečevima koji se igraju u oviru evropskih takmičenja možete čitati na odličnom portalu košarkaške analize.

Author Lefty