Bellator 281 – MVP vs Storley: Tipovi, savjeti i kvote 13.05.2022.

Sportske
13 svibnja, 2022
528 Views

Glavna borba večeri i borba za privremenog prvaka u welter kategoriji izmedju domaćeg borca Page i Amerikanca Storley-a. Oba borca u ovaj meč ulaze nakon pobjeda, sudijskim odlukama. Dva borca koji imaju diametralno suprotan borilački background i stil. Page je elitni kickboxer dok je Stroley dominantni hrvač.

Michael Page vs Logan Storley

Jedan od najatraktivnijih Bellator boraca i ljubimac domaće publike u pohodu da osvoji Bellatorov pojas, što je malo čudno jer u Bellatoru ima skor 16-1, i do sada nije imao priliku da napdne pojas. MVP je poznat po svom zanimljivom stilu borbe, sa mnogo „plesanja“ sa spustenim gardom. Takodje postao je poznat i po svojim vrhunskim nokautima, posebno je poznat onaj nad Cyborgom Santosom kada je sa letećim koljenom pogodio Santosa i napravio mu tešku povredu glave, tačnije slomio mu je čeonu kost. Jedan od brutalnijih i težih nokauta svih vremena. Zadnji meč je pobjedio, osvetivši jedini poraz u karijeri, tačnije je pobjedio Douglasa Limu, sudijskom odlukom. Sjajno je kontrolisao distancu i odveo borbu do sudijskih kartica i pobjedio. Page je za velter kategoriju ogroman. Prije svega sa apsekta visine i duzine. Treba izdvojiti njegove napadačke sposobnosti u stand-up, a prije svega mislimo na fakeove ramenom, i veoma preciznu desnu ruku. I kada na sve to dodamo da ima izrazitu K.O. snagu, nije ni čudo što ima 12 pobjeda nokautom. Mnogo se kreće, baca veliki volumen udaraca i često mijenja gardove, ali u čitavoj toj igri zna i da se zaigra, i da zbog nediscipline primi neke nepotrebne udarce.

Storley je jedan od boraca koji je od kada je prešao u Sanford rapidno napredovao. Mnogi smatraju da je možda i nepravedno poražen od Amosova. I to mu je jedini poraz u karijeri. Stroley je izrazito jak rvač, i njegovi procenti uspješnosti bacanja su preko fantastičnih 80%. Zadnja dva meča je pobjedio na odluku i dominirao je u parteru i rvanju kroz čitav meč. Odlikuju ga strašan kardio, agresivan tempo i pritisak kroz svaku rundu. Sa tim pritiskom i tempom uspjeva da izmori protivnika i prenese borbu u parter. Snazan je unutar klinca i konstantno iz borbe u borbu popravlja svoj stand up.

Dio borbe na koji treba obratiti pažnju i koji će vjerovatno odlučiti protivnika je Pageova „odbrana od rušenja“. Iako Page je odličan u kontroli distance bori se protiv borca koji je u segmentu rušenja vrhunski, pa tako je vrlo vjerovatno da če Stroley u nekom trenutku skratiti distancu i ići na rušenje. Page ima visoke kukove i teško ga je do sada bilo rušiti.

Kvota na Page i njegovu pobjedu je bila 3.45, ali je za samo nepunih par sati pala na 2.40, jer su i bookmakeri shvatili da je ovaj meč jako blizu, posebno što se Page bori pred svojom publikom. Ovaj put vam mi predlažemo igru više od 3.5 runde a kvota je 1.63! Meč je na rasporedu u petak, a kao glavna borba večeri njen početak se očekuje oko 22:30!

H2H:

Page: 35 godina, 20W-1L, visina 191cm, reach 201cm.

Stroley: 29 godina, 13W-1L, visina 175cm, reach 185cm.

Tip: Više od 3.5 runde

Kvota: 1.63

Kladionica: 22Bet

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Paul Daley vs Wendell Giacomo

Paul Daely je lik koga obožavate ili ste njegov najveći hater, uglavnom niko nije ravnodušan prema njemu. Tako niko danas nije ravnodušno podnio njegovu odluku da je ovo njegov poslednji MMA meč u karijeri i da odlazi u penziju. A gdje če drugo uraditi nego u svojoj Engleskoj pred domaćim navijačima. Protivnik je Brazilac, Wendell Giacomo. Prvobitno ovaj meč je Daley trebao raditi protiv daleko opasnijeg protivnika Korsehkova, ali taj meč je otkazan i kao short notice je uletio Braziac.

Daley je poznat po svom agresivnom načinu borbe i ponašanja. Tokom svoje karijere je od te agresije imao i problema. Iako je mogao napraviti ozbiljniju karijeru u UFC-u dobio je otkaz, zbog udaranja protivnika poslije gonga. Imao je redvone ispade na vaganjima i press konferencijama, ali njegove borbe nikada nisu bile dosadne. Popularni Semtex je u svojoj karijeri odradio 63 MMA borbe, i čak 34 je pobjedio nokautom. Iako je majstor BJJ-a, u toku svoje karijere nijedan meč nije pobjedio na SUB, i čitavu svoju karijeru preferira i prezentuje sjajni kickboxing. U profi kickboxingu je odradio 24 borbe i ima 21 pobjedu. U jednom dijelu svoje karijere je radio i MMA i K1 istovremeno. Daley za svoju visinu ima veliki reach, i veoma ga je teško držati na distanci. Za welter diviziju u kojoj se bori ima izrazito jake udarce i K.O. power, i kada udje u seriju udaraca protivnici se teško snalaze, je svoje kombinacije baca veoma eksplozivno i jako.

Što se tiče njegovih „problema“ to su svakako segmenti rvanja i BJJ-a, jer većinu borbi gubi protiv boraca koji mogu da ga zalijepe za pod i drže dole i troše. Tako je izgubio i zadnji meč. Takodje sa godinama  je dosta izgubio na kardiu i ekspolzivnosti.

Wendell Giacomo je relativno nepoznat borac, borio se u dosta manjim organizacijama i ovaj meč je prihvatio samo 15 dana prije samog eventa. Što mu je vjerovatno i jedan od najvećih probelma. Ono što ga odlikovalo u prethodnim mečevima je sjajna fizička priprema. Odličan je stand up borac koji je dosta razvio svoj parter. Svoje protivnike iz klinča sjajno prebacuje u parter i drži ih na podu, i zadaje udarce. Ako uspije prenijeti borbu u parter i portiv Daleya njegove šanse rapidno rastu. Ali, njegov najveći problem je defanzivni boks, mnogo se otvara, što bi Daley mogao da iskoristi i nadje put do brade Brazilca. A kada Daley zakači, to je veoma izvjesno spavanje.

Problem za Giacoma pored toga što je prihvatio short notice, je i taj što nastupa pred Daleyovom publikom, i što nikada nije imao ovakva svijetla pozornice uperena u sebe. Pitanje je kako će regaovati na sve to?

Mi vam predlažemo da se kladite na pobjedu Daleya i kvotu 1.4, ili za hrabrije da probate pobjeda Daleya nokautom a kvota je 1.85. Meč počnije u petak oko 21 čas.

H2H:

Daley: 39 godina, 43W-18L-2D, visina 176cm, reach 193cm.

Giacomo: 27 godina, 9W-2L, visina 178 cm, reach 180cm.

Tip: pobjeda Daleya nokautom

Kvota: 1.83

Kladionica: 22Bet

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske