Benfica vs. Porto: Tipovi, savjeti i kvote – 06.06.2022.

Dusan
6 lipnja, 2022
335 Views
S.L. Benfica vs Porto

Ekipa iz Lisabona je u prvom meču razbila Porto sa 21 razlike, u finalu Portuglaskog prvenstva. Sledeća utakmica je možda i ključna u čitavoj seriji, jer ako odbrane domaći teren, izabranici Norberta Alvesa imaju da osvoje 28 titulu šampiona Portugala.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

S.L. Benfica

Ekipa iz Lisabona želi da nakon 4 godine vrati trofej prvaka Portugala u svoje vitrine. Za Benficu kao najtrofejniju ekipu u Portugalu to je izrazito dug period. Zbog toga su vratili na klupu Alvesa koji je ove sezone bio jako blizu da se kvalifikuje i u nokakut fazu FIBA Eurocupa.

Benfica je ne tako davno osvojila Kup Portugala pobjedivši Ovarnese. I ekipa Norberta Alvesa je u sjajnoj formi, nije izgubila meč od 23. Aprila, tj. 8 pobjeda u nizu imaju. Ono što je veoma interesantno svaka pobjea Benfice je bila veća od 10 poena razlike.

Kao i sve ekipe u Portugalskom prvenstvu i Benfica živi od šuta za tri poena i od tih procenata. Ekipa se sastoji od iskusnih Amerikanaca, koje predvodi Frank Gaines, koji ne tako davno igrao u Virtusu. Čitava ekipa Benfice je koncepirana da igra u small ball petorkama, često i sa dva-tri beka.

Alves ima pokretljive igrače i čitava ekipa trči i traži igru u tranziciji. Pored Gainesa, na bekovskim pozicijama, tu su iskusni Ivan Almeida, kao još jedan odličan šuter i Araon Broussard koji je najbolji asistent ekipe.

Važnu ulogu u ovoj run and gun ekipi Benfice igra domaći momak, iskusni Joao Gomes koji sa pozicije 4 širi reket i doprinosi u skoku, te pomaže centrima Lewisu i Ben Rodhmaneu.

Prva utakmica izmedju Benfice i Porta je od prvog trenutka do zadnjeg protkla u dominaciji ekipe iz Lisabona koja je ubacila 14 trojki, dok je Porto ubacio samo 3. Benfica je uvela ekipu Porta u kontra ritam, prije svega svojom odbranom i zatvorila Kloofu prodor u reket. Što je bilo sasvim dovoljno da povedu sa 1:0!

Porto

Ekipa Porta je zadnja ekipa koja je nanjela poraz Benfici, koja je nekako kliknula i igra sjajno poslije tog poraza. Kada smo pričali o Benfici kako živi od šuta za tri, i kako koristi small ball petorke kod ekipe Porta je to još izraženije.

Porto u svojoj ekipi uopšte nema klasičnog centra, već trener Moncho Lopez igra sa pokretnim četvorkama. Poziciju „pet“ igra Mike Morrison i kapiten Miguel Queiroz.

Glavni igrač i lider ekipe je reprezentativac Nizozemske, Charlon Kloof, koji je ne tako davno igrao za Mornar iz Bara. On igra u tandemu sa Amerikancom Rashardom Odamesom.

Obojica su jako snažni i atletski moćni, te koriste mnogo i prodor u igru.

U prvom meču, Benfica je „odsjekla“ i Kloffa i Odamesa, zaustavila prodor igru i rezultat je samo rastao.

Porto će morati energetski da odgovori Benfici, ali i da centri otvore prostor i rašire reket svojim bekovima.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

04.06.22 – Benfica vs Porto: 79:58 / Gaines 17p, Odomes 14p

23.04.22 – Porto vs Benfica: 65:60 / Kloof 15p, Gaines 15p

10.04.22 – Benfica vs Porto: 79:63/  Gaines 18p, Arledge 13p

05.03.22 – Benfica vs Porto: 63:68 / Almeida 12p, Soares 14p

Porto ima bolji skor medjusobni skor ove sezone od Benfice, i pobjedjivao je u Lisabonu, ali Benfica je u trenutno boljoj formi, i nema problema sa povredama.

Očekivani sastavi

Jedan od glavnih igrača Porta Joao Soares je bio odsutan skoro mjesec dana sa terena, vratio se protiv Benfice u zadnjem meču, ali vidjelo se da nije u na 100% svojih mogućnosti. Takodje za Porto ne igra Američki bek Max Landis, koji je takodje odsutan više od mjesec dana, što dodatno skraćuje rotaciju Porta. Landis je uz Kloofa bio najbolji strijelac ekipe.

Benfica u ovaj meč ulazi bez snažnog momka sa Bahama, Travisa Munningsa, koji pokriva poziciju 4.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 06.06.22 20:00h
Tip: -3.5 Benfica.
Kvota: 1.66
Kladionica: 22bet

Benfica je u prvom meču razbila Porto, i očekuje se reakcija. Ali koliko će Porto to moći da promjeni pitanje je? Domaći teren i sjajna forma Benfice su svakako fakti koji su jedni od  odlučujućih u ovom duelu.

Takodje, za Porto ne nastupa jedan od njihovih najboljih skorera, Landis, a Joao Soares se tek vraća u formu. Vjerujemo da će Benfica iskoristiti isti recept i od samog početka odbrambeno stisnuti Kloofa i Odamesa i sprječiti igru u tranziciji.

Benfica želi odbraniti domaći teren i skoro osigurati 28 titulu prvaka države!

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

 

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

 

 

Author Dusan