Bolivar – Palmeiras: Analiza utakmice

Milos
16 rujna, 2020
378 Views
nogomet tipovi

Što se tiče naših tipova i analiza juče smo bili ispod prosečni, pošto je Kineska utakmica došla baš kako smo predviđali, ali je Gent uspeo da iznenadi i srećnom partijom izbaci iz daljeg takmičenja Austrijski Rapid Vienna rezultatom 2-1, dok je Benfica jako razočarala. Danas ne igramo Kineze, ponuda nije zadovoljavajuća, mada bi realno bilo da ekipa Shijiazhuang pobedi ekipu Tianjin Teda. Danas se selimo na Južno američki kontinent i u večernjem terminu tipujemo utakmicu koja se igra na stadionu Hernando Siles u Bolivaru u okviru takmičenja Copa Libertadores, gde domaća ekipa Bolivara, dočekuje poznati Brazilski klub, Palmeiras.

Domaća ekipa Bolivara nije igrala zvaničnu utakmicu još od sredine Marta, kada je počelo celokupno ludilo oko COVID pandemije. Oni su već godinama realno jedna od dve najbolje ekipe u Boliviji (uz ekipu The Strongesta), te igranje u takmičenju Copa Libertadores nije ništa novo za njih. Ipak, nisu do sada imali neke zapažene rezultate, jer je kvalitet fudbala u Boliviji relano ispod kvaliteta u nekim drugim razvijenijim zemljama Južne amerike, kao što su Brazil, Argentine, pa čak i Čile. Jedina prednost većine Bolivijskih ekipa je visoka nadmorska visina na kojoj igraju, te će se i ovaj meč igrati na 3.600 metara nadmorske visine, što može biti prednost domaće ekipe.

Gosti ekipa Palmeirasa, već igraju svoje nacionalno prvenstvo, u kom su odigrali 9 redovnih kola i trenutno imaju 17 bodova i nalaze se na 6-toj poziciji sa 4 pobede i 5 nerešenih, bez i jednog poraza. Takođe, Palmeiras je treća najbolja odbrana lige, jer su primili svega 8 golova do sada, a jedine dve ekipe koje su primile manje su Gremio i Internacional.  Ekipa Verdao se ozbiljno pripremala za ovaj meč, a sama činjenica da su došli u Boliviju tri dana ranije dovoljno govori o tome koliko ozbiljno shvataju ovaj meč, koji im može rešiti kvalifikacije.

Očekivani sastavi

Bolivar se u pauzi pojačao sa nekoliko igrača, međutim neće svi moći da igraju na ovom meču. Naime, novi igrači Bolivara su defanzivac Luis Haquín, Argentski veznjak Juan Cataldi, napadač iz Angole Anderson Cruz i napadač iz Španije Álvaro Rey. Samo prva dvojica mogu danas igrati, jer je Cruz još u periodu adaptacije, a Rey je povređen. Osim ove dvojice trener Vivas ne može da računa ni na Pedro Azogue koji se oporavlja od korona virusa.

Što se tiče ekipe Palmeirasa, trener Luxemburgo ne može da računa na Felipe Melo koji je ostao u Brazilu, Luan Silva, Lucas Esteves i Lucas Lima (svi povređeni), dok su pod znakom pitanja Luiz Adriano i Patrick de Paula. I pored toga, treba napomenuti da veliki klubovi u Brazilu vrlo često imaju vrlo široke rostere od po 35+ igrača pod ugovorom, te ovi izostanci ne bi mnogo trebali da poremete planove iskusnog stručnjaka.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su igrale dva puta tokom istorije, ali oba meča su bila daleke 1995. godine, kada je svaki put pobedila domaća ekipa. Jednom je pobedio Verdao rezultatom 3-0, dok je u Boliviji pobedio Bolivar rezultatom 1-0.

Predlozi za tipovanje

Razlika u kvalitetu između ove dve ekipe je očigledna. Bolivar je slabiji tim ovde, plus nisu igrali takmičarsku utakmicu skoro 6 meseci. Sa druge strane 3.600 metara nadmorske visine ide u korist domaćoj ekipi te nećemo igrati čistu pobedu Palmeirasa, nego je naš predlog da se odigra Palmeiras AH0 (da Palmeiras pokrije 0 liniju azijsko hendikepa, ili u lokalnim kladionicama igra „Winner 2“), koja igra se plaća za nas više nego solidnom 1.67 kvotom u kladionici 22Bet.

Ukoliko niste sigurni kako se igra na marketu Azijskog hendikepa, predlažemo vam da pročitate naš članak na tu temu i vidite zašto je AH ubedljivo najpopularniji kladioničarski market na svetu trenutno.

[single_affiliate_xl title=”22bet kladionica” ]
Author Milos