KK Borac – KK Kakanj: Analiza utakmice

Lefty
23 studenoga, 2020
348 Views
košarka tipovi

Poslije četiri uvodna poraza u košarkaškoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac će pokušati da stigne do prvog trijumfa na svom parketu. Iako su sastavili na papiru jedan od tri najbolja sastava u državi, Banjalučani su doživjeli neočekivane kikseve i sada će svaki meč biti od velikog značaja. Poslije poraza u Donjem Vakufu od Proma, tim Marka Šćekića je otišao na Zlatibor gdje su odigrana četiri kola Druge ABA lige, a Borac se iz Srbije vratio sa skorom 2-2. Dolazak Johna Davisa i Tavariusa Shinea je značajno podigao kvalitet ovog rostera, a kada se tu dodaju Nikola Tanasković, Stefan Glogovac, Božo Đumić i Draško Knežević, može se naslutiti koliko dobar sastav Borac ima za uslove bosanskohercegovačke košarke. Ipak, četiri poraza u domaćoj ligi su upalila sve alarme, prostora za kiks više nema i pobjeda protiv Kaknja danas je i više od imperativa.

Ambicije Borca i Kaknja se drastično razlikuju ove sezone. Dok Banjalučani žele plasman u Ligu 6, jedini cilj Kaknja je opstanak u društvo najboljih bosanskohercegovačkih klubova. U dosadašnjem toku sezone, oni su upisali dvije pobjede i četiri poraza, a na posljednja tri meča nisu bili konkurentan rival svojim protvnicima (Leotar, Bratunac i Čelik). Oni u Banja Luci žele da se vrati na pobjednički put, međutim to je dosta lakše reći nego učiniti. Aldin Muflizović, Imran Fazlić i Jackson Dubinski su tri igrača kojih se najviše pita u sastavu Benjamina Šabića, a teško bi bilo koji od njih trenutno bio u startnoj petorci Borca, što dovoljnogovori o razlici u kvalitetu između ova tima.

Očekivani sastavi

Na ovoj utakmici, John Davis će debitovati u Ligi BiH za Borac s obzirom da je potpisao pred sam put na Zlatibor. On je stigao kao zamjena za povrijeđenog Drasška Kneževića čiji povratak se ne očekuje prije Nove godine. Kakanj u Banja Luku stiže u kompletnom sastavu.

Raniji rezultati i trendovi

Kao što je već navedeno, Borac je jedini tim bez pobjede u Ligi BiH i nadaju se da će se to nakon današnjeg dana promijeniti. Kakanj sa druge strane ima niz od tri poraza, a omjer im je 2-4 trenutno.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Borac +1.5 (pobjeda Borca ili poraz od jedan razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.87 za ovu igru.

Bez obzira na kvote, Borac je apsolutni favorit u ovom duelu i sve osim dvocifrene pobjede za domaći tim će predstavljati iznenađenje.  Na papiru, Banjalučani imaju za bar 15 poena kvalitetniji sastav od svog protivnika, iskusnijeg čovjeka na klupi, a i mnogo je značajniji meč za njih što znači da će pristup biti ozbiljan i maksimalan od samog podbacivanja lopte, pa do kraja. Kakanj nije uspio da parira ni slabijim sastavima od Borca, pa je realno da već do poluvremena domaći tim stigne do visoke prednosti koju ne bi trebalo biti problem održati do samog kraja.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty