Borac – Mornar Bar: Analiza utakmice

Lefty
29 prosinca, 2020
576 Views
košarka tipovi

Poslije serije od čak sedam poraza u regionalnom takmičenju, Borac je u nedjelju na svom parketu savladao Split i tako pobjegao makar malo od opasne zone. Šut je u velikoj mjeri služio Čačane prije tri dana i sada se nadaju da bi mogli slično izdanje ponoviti i protiv Mornara. Tokom ljeta, ekipa Marka Marinovića nije naročito pojačana, prvenstveno iz razloga što su u upravi Borca uvjereni da ekipa koja je protutnjala kroz Drugu ABA ligu ima dovoljan kvalitet da u istom ritmu nastavi i u jadranskoj eliti. Činilo se da su u pravu poslije prvog kola kada su razbili beogradski Partizan u prijestonici Srbije, međutim sve ono što je uslijedilo kasnije je pokazalo da će klub iz Čačka ipak grčevito da se bori za opstanak do samoga kraja. Pobjeda protiv dosta kvalitetnijeg Mornara bi mnogo značila, ali ovo svakako ne spada u onaj red mečeva koji su pod imperativom trijumfa.

Mornar je tokom ljeta zadržao sve nosioce iz prethodne sezone, tu se prvenstveno misli na strance Dereka Needhama, Jacoba Pullena i Isaiahu Whiteheada, a sada su još stigli Taylor Smith i Kenny Gabriel. Prvi čovjek kluba Đorđije Pavićević je pred početak sezone istakao da Mornar cilja sve trofeje u svim takmičenjima i za sada su na dobrom putu da u regionalnom takmičenju zaigraju u plej-ofu. U Evrokupu je prvi cilj ostvaren, a to je bio plasman u top16 fazu. U prethodnom kolu ABA lige, Barani su rutinski savladali Cedevita Olimpiju u Ljubljani i tako pokazali sa kakvim ambicijama raspolažu ove sezone. Pored pomenutih stranaca, svoju rolu veoma dobro odrađuju Uroš Luković i Nemanja Vranješ,  a od koristi se pokazao i šuter Marko Jeremić koji je stigao iz FMP-a.

Očekivani sastavi

Mornar kompletan putuje u Čačak, a problema sa povredama nema ni Borac, što garantuje pravi košarkaški spektakl u gradu na Moravi.

Raniji rezultati i trendovi

Nakon 10 kola, Borac se nalazi na učinku 3-7, ali tu ulazi i pobjeda službenim rezultatom 20:0 protiv Primorske koja je odustala od takmičenja. Ovaj rezultat trenutno drži Čačane dva mjesta iznad pozicije koja vodi u baraž za opstanak i cilj kluba je da ostanu na toj poziciji. Mornar je odigrao 11 utakmica i zabilježio devet pobjeda. Poraženi su ubjedljivo od Crvene zvezde u Beogradu, a nisu slavili ni u Podgorici kod Budućnosti. Ekipa Mihaila Pavićevića se nalazi na trećem mjestu. Međusobno, ovi timovi nikada nisu odigrali zvaničnu utakmicu u prošlosti.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Mornar -2.5 (pobjeda Mornara sa tri ili više poena razlike), a kladionica Bet365 nudi kvotu 1.76 za ovu igru.

Na papiru, Mornar je kvalitetniji za preko 10 poena od Borca i u trenutnoj situaciji kada svaki kiks od slabijih timova može značiti ostanak bez doigravanja, jednostavno nema mjesta za opuštanje. Da je publika prisutna, Čačani bi svakako imali šta da traže, ne samo protiv Mornara, nego protiv svih rivala u regionu, ali u situaciji kada se igra pred praznim tribinama, Barani moraju da odigraju baš slab susret, pa da dovedu pobjedu u pitanje. Za očekivati je dvocifren trijumf gostiju, pa u toj situaciji -2.5 hendikep se čini kao vrijednost.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty