Bosna i Hercegovina vs Island: Tipovi, savjeti i kvote 23.03.2023. 20:45

Ognjen
22 ožujka, 2023
2124 Views
Bosna i Hercegovina vs Island

Počinju kvalifikacije za Euro 2024, a Bosna i Hercegovina kao domaćin u okviru grupe J, dočekuje neugodnu reprezentaciju Islanda. Pored BiH i Islanda u grupi J se još nalaze favorizovani Portugal, Slovačka, te Luksemburg i Lihtenštajn.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Naš nedeljni Podcast: Dva i po kladioničara

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj na stranici, onda ćete sigurno obožavati podcast. Srba331 i MilosNS analiziraju najpopularnije nogometne utakmice vikenda samo za vas. Saznajte koja je sigurica danas, a gdje se nalazi potencijalna mina. Top 5 tipovi za danas, samo na našem YouTube kanalu Sportske Kladionice

Bosna i Hercegovina

U fudbalskom savezeu Bosne i Hercegovine i samoj reprezentaciji nikada nije dosadno. Nakon što je već bivši selektor Petev napravio relativno dobre rezultate, neočekivano je smijenjen i na njegovo mjesto je stigao proslavljeni Faruk Hadžibegić.

Odmah Hadžibegić ima vatren debi. Iako je ovo prvo kolo Bosna i Hercegovina ima veliki imperativ pobjede i da kvalifikacije otvori pobjedom protiv od jednog od direktnih konkurenata za Euro, mislimo po kvalitetu.

Bosna i Hercegovina u ovaj meč ulazi u najjačem mogućem sastavu. Na okupljanje reprezenatcije je stigao i Sead Kolašinac koji je povrijeđen, ali se nalazi sa timom.

Tim predvodi Edin Džeko koji je u iako u poznim godinama igra u odličnoj formi. Efekat domaćeg terena za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je od velike važnosti. Publika u Zenici je uvjek spremna da pogura svoju reprezentaciju do pobjede.

Treba reći i to da u Bosni i Hercegovini postoji samo jedan sport koji prate i stari i mladi, a to je fudbal. Zbog toga očekujemo da  stadion bude pun, i da se reprezntacija Bosne i Hercegovine konačno digne i bude konkurentna za kvalifikacije za predstoječi Euro.

Island

Reprezentacija Islanda je pravi primjer skandinavske ekipe, koja igra veoma brzo i forsira fizički fudbal. Reprezentaciji Bosne i Hercegovine biće veliki problem da odgovre na mnogo trčanja koji forsira Island.

Sleketor Vidarsson se odlučio za igrače koji nastupaju većinom po klubovima koji nastupaju po Danskoj, Švedskoj i ostalim skandinavksim zemljama.

U sastavu Islanda se nalazi i momak koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Damir Muminović. Island je odradio jednu smjenu generacija i u ovom sastavu se nalaze većinom sve mladi momci, koji su nastupali za mladu reprezentaciju do 21 godine.

H2H

Prvi međusobni duel ove dvije reprezentacije.

Povrede i izostanci:

Bosna i Hercegovina: Sead Kolašinac.

Island: Niko.

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 23.03.23 20:45h
Tip: Bosna i Hercegovina WIN
Kvota: 1.84
Kladionica: 22bet

Ovo je novi početak za Bosnu i Hercegovinu i očekujemo da u ovom duelu vođeni svojim navijačima dođu do pobjede, makar i one mininimalne. Igrački i po kvalitetu su daleko ispred reprezentacije Islanda, i moraće posebnu pažnju da obrate na kontre reprezentacije Islanda i skok igru.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen