Intro

Braga – Benfica: Analiza utakmice

analiza utakmice

Ozbiljno se zakomplicirala situacija u Portugalskoj prvoj ligi, kako na vrhu, tako i na začelju tablice. Na vrhu se vodi bespoštedna borba za titulu između vječitih rivala FC Porta i FC Benfice i trenutačno Benfica ima bod manje u odnosu na Porto, ali i utakmicu manje, te sa pozitivnim rezultatom protiv Brage bi mogli da izbiju na čelo tablice. Sa druge strane na trećem i četvrtom mjestu se nalaze ekipe Sportinga i Brage, sa devet bodova zaostatka iz vodećih, te bi eventualnom pobjedom protiv favorizirane Benfice i Braga mogla eventualno da se umješa u borbu za najviši plasman.

Domaći tim ove sezone ponovo igra vrlo efikasan nogomet, a na svom terenu su posebice ubitačni, jer su od 15 utakmica, dobili 12, sa dva neodlučena i samo jednim porazom cijele ove sezone. U posledenjih sedam susreta imaju skor od četiri pobjede, jedne neodlučene i dva poraza.

Benfica sa druge strane ove sezone odlično gura na dva fronta, pošto osim odličnih rezultta u nacionalnom prvjenstvu igraju odlično i u Ligi Europe, gdje su pre desetak dana izgubili od Nemačkog predstavnika Eintrahta iz Frankfurta. U poslednjih sedam susreta imaju skor od pet pobjeda, nula neodlučenih i dva poraza.

Očekivani sastavi

Trener Brage, Abel Ferreira, dobio je odlične vjesti pred meč sa Benficom iz razloga što će ponovo moći da računa na vrlo bitna dva nogometaša. Naime, Diego Sousa i Marcelo Goiano su se oporavili od povreda i biće ponovo u startnih jedanaest za meč sa Benficom.

Zanimljive vijesti dolaze i iz tima Benfice. Direktor kluba je izjavio da će trener Bruno Lage sigurno ostati na klupi tima Benfice i sledeće sezone bez obzira na činjenicu da li će uzeti titulu ili neće. Takođe, nakon remija Porta 2-2 sa ekipom Rio Ave-a ,apetiti su porasli i već se računa kako bi nakon ovog meča Benfica mogla zasesti na prvo mjesto na tablici.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dvije momčadi su igrale do sada čak 57 puta i kako je bilo za očekivati Benfica je mnogo uspješnija. Čak 32 puta Benfica je izlazila iz ovih duela kao pobjednik, uz 14 neodlučenih i 11 pobjeda Brage. U poslednje tri godine, Benfica uglavnom pobjeđuje u međusobnim duelima, a posebno je interesantno da uglavnom n utakmicama ove dvije ekipe bude dosta zgoditaka.

Braga ove sezone igra utkmice s 2.63 gola u prosjeku, mada kod kuće taj je broj malo veći jer sun a svom stadionu ppostigli ove sezone 29 a primili 11 zgoditaka. Benfica je sa druge strane najučinkovitija ekipa prve Portugalske lige sa 3.67 golova po utakmici, te se nameće kao očigledno da je na ovom meču potrebno pratiti trendove imajući u vidu liniju koja je ponuđenja od strane kladionica i kvotu na isti ishod.

Predlozi za tipovanje

Kada igraju ovako dvije potentne momčadi koje mogu postizati golove u serijama i u kratkim vremenskim intervalima, a kada se također uzme u obzir i činjenica da trendovi naginju ka tome da će biti golova na ovoj utakmici, naš predlog je da na ovoj utakmici odigrate igru više od 2.5 golova (Over 2.5 Goals) koja opklada se plaća sa odličnom kvotom od 1.95 u većini online sportskih kladionica.

Smatramo da iako je u pitanju derbi utakmica, obe ekipe moraju da igraju na pobjedu, ted a je vrlo verovatno da će biti više od dva gola na ovo utakmici.

Ostale vijesti