Intro

Caballos de Cocle – Universitarios West: Analiza utakmice

Caballos de Cocle - Universitarios West

Nedavno je počela nova sezona panamske Lige Profesional odnosno prvog košarkaškog razreda u toj zemlji. Sedam klubova natjecat će se za prva četiri mjesta i ulaz u doigravanje. Jedni od njih su i branitelji naslova Caballosi koji nisu imali dobar ulaz u sezonu pa će noćas na svome parketu tražiti vrlo bitnu pobjedu protiv solidnih Universitariosa.

Caballosi su vrlo loše otvorili za svoje standarde. Na otvaranju su u reprizi finala pregaženi od doprvaka Correcaminosa(67:85). Uslijedio je težak i tijesan poraz u dramatičnoj završnici u kojoj su ispustili pobjedu protiv Panterasa(75:78) no u prošlom su kolu napokon slavili protiv Torosa(82:68).

Loš start možda i nije toliko iznenađujuć ako znamo da su do zadnjeg kola čekali priključenje svog najboljeg igrača i panamskog reprezentativca Josimara Ayarze. On je za vrijeme pauze u Panami igrao u nikaragvanskoj ligi gdje je prijevremeno otpušten od strane Real Estelija nakon sukoba s jednim suigračem. U Nikaragvi je očekivano dominirao kao i u svakoj latinskoj ligi u kojoj se pojavio u svojoj karijeri. Svoju je vrijednost potvrdio u povratničkom susretu prije nekoliko dana kad je u razbijanju Torosa zabio nevjerojatnih 36 poena i usput skupio 10 skokova.

Imaju oni još oružja u svome sastavu uključujući neke bitne startere iz prethodne šampionske sezone tako da s Ayarzom nazad na njih sad treba ozbiljno računati.

Universitariosi zasada izgledaju dosta dobro s istim omjerom 1-2 kao i domaći. Sezonu su otvorili demoliranjem Torosa(99:63) ali su onda uslijedila dva poraza od vrlo jakog Atletico Nacionala(70:78) i doprvaka Correcaminosa(78:80).

Neki igrači im više nisu u rotaciji ali su ih zamijenili nekim novima poput mladog Logana Santiaga koji je stigao s američkog koledža i odmah bio odličan u zadnjem kolu s 24 poena. Uz njega glavna violina je Eugenio Luzcando koji je proteklu sezonu igrao u Čileu.

Prijedlozi za tipovanje

Smatramo kako se zadanim hendikepom bitno podcjenjuje aktualnog prvaka Caballose. Kladionice očito nisu svjesne da im se neočekivano vratio najbolji igrač iz nasilno prekinute sezone u obližnjoj Nikaragvi pa predlažemo da će domaći ostati unutar hendikepa.

Tip:   Hendikep 1 (+7.5)

Tečaj:   1.85

Kladionica:   22Bet

Ostale vijesti