Canelo Alvarez vs Dmitry Bivol: Tipovi, savjeti i kvote – 08.05.2022.

Dusan
6 svibnja, 2022
605 Views
Canelo Alvarez vs Dmitry Bivol

Najbolji P4P bokser danasnjice ponovo se podigao čak dvije kategorije iznad svoje „matične“ i nastupa u poluteškoj kategoriji, ovaj put Canelov protivnik biće Dmitry Bivol. Ovo neće biti prvi put da Canelo nastupa u ovoj kategoriji.

Prvi meč je odradio protiv Sergeya Kovaleva, kada mu niko nije davao prevelike šanse protiv mnogo višeg i dužeg Kovaleva. I ovaj put će situacija biti slična, ali Canelo je osjetio situaciju u poluteškoj, snagu protivnika, ušao u distancu i osjetio da može biti i dominatan u ovoj kategoriji.

Borba protiv Bivola će biti sjajan test da li je Alvarez spreman za Artura Beterbieva, koji je ipak „gazda“ u poluteškoj kategoriji. Ali Canelo je dokazao da može sa svima.

Ako volite da se kladite, ali često niste sigurni koje su to najbolje prognoze utakmica za danas, onda ste na pravom mestu! Eksperti sa portala Sportske-kladionice.com već godinama unazad spadaju u najbolje tipstere u regionu i redovno donose profit svojim čitaocima.

Svakodnevno na našem portalu možete pročitati prognoze utakmica za danas u vidu Tip Dana utakmice, odnosno najbolje utakmice za klađenje, ali i Tiketa Dana odnosno jednog ludog tiketa kojim naši čitaoci mogu da ostvare ekstra profit.

Ako želite pogledati koji je to tip dana u top 5 po našem izboru, svratite na naš sajt i olakšajte sebi potragu za tipovima. Tu smo da Vam pomognemo i posavetujemo.

Canelo Alvarez

Canelo je rodjen na periferiji Guadalajare, ali se sa pet godina preselio u Juanacatlan gdje i sada živi. Odrastao je na farmi gdje zavolio konje i jahanje u čemu i danas uživa.

Najmladji je od osmero djece u porodici, od kojih je sedam bilo muške djece, i svi su postali profesionalni bokseri, poznatiji od ostalih su Ramon Alvarez, i Ricardo Alvarez, dok je Rigoberto Alvarez bio privremeni WBA prvak svijeta.

Sa boksom je počeo da se bavi sa 13 godina, i amaterskom boksu je napravio dobre rezultate, 2005 godine, je postao Juniroski Šampion Meksika, i imao skor 44-2 u amaterskom boksu. Veoma mlad je ušao u profi vode i debitovao samo sa 15 godina, i svoj niz nepobjedivosti imao sve do borbe sa Floyd Maywetherom Jr.

Kada ga je Floyd pobjedio više na iskustvo i prekino niz od 42 pobjede! Osvajao je svjetski priznate pojase u 5 različitih kategorija što je jedan od većih kurioziteta u današnjem boksu. Većina boraca skida kila da bi bili što jači u nižim kategorijama, samo Canelo je išao u kategorije iznad.

Mečevi protiv Gennday Golovkina i pobjede su ga odvojile od ostataka ekipe. Prvi meč je proglašen neriješeno, dok je u drugom Alvarez nadboksovao Golovkina i osvojio tri najvažnija pojasa u srednjoj kategoriji.

Protiv gore spominjanog Kovaleva je pokazao je da se sjajno snalazi i protiv mnogo viših boraca. Zatim je u super srednjoj kategoriji nadboksao i Furyevog učenika Billy Joe Saundersa i zadnji mec Caleba Planta.

Zanimljivo je da je Alvarez svakog boksera koji je želio da ga isprovocira, trash-talka sa njim izdominirao i na kraju nokautirao. Bivol se nije služio tim prljavim i mentalnim igricama. Ali to ne odgovara ni njegovom karatkeru.

Dmitry Bivol

Dmitry Bivol je rodjen u Kirgistanu od oca Moldavca i majke Korejke. Boksom se počeo baviti sa 6 godina, i nedavno je objavio na svom Instagram profilu svoje prve mečeve, uporedivši ga sa ovim što je sada. Imao je veoma uspjesnu amatersku karijeru u boksu.

Osvojio je dva svjetska juniorska prvenstva, dok je 2012 i 2014 godine osvojio Rusko Amatersko prvenstvo. Mnogi kažu da su ta prvenstva na nivou Rusije teža za osvojiti nego Svjetska prvenstva. U amaterskom bosku ima skor 268-15!

Bivol zivi u Sent Petersburgu, ali trenira u Kaliforniji. U profesionalni boks je ušao sa 6 pobjeda u prvoj rundi! Protiv Felixa Valere je pokazao njegov stil boksa, i kako dolazi do pobjeda. Distanca, kontrola direktima, skupljanje bodova i fantastična kondicija.

Osvojio je WBA privremeni pojas u poluteškoj kategoriji, koji je prešao u njegove ruke kada je nokautirao Trenta Broadhursta. Zadnjih 6 mečeva je pobjedio jednoglasno, na odluku sudija. I izgledao je jako sigurno, fokusirano. Protiv Canela će braniti svoj super lightheavyweight pojas, a to neće biti nimalo lako!

Što se tiče tehničkih detalja izmedju ova dva borca prvo što se primjeti je velika razlika u gabaritima, prije svega u visini. Bivol je viši od Canela 12 cm. Bivol je dosta strpljiv borac, miran i čeka svoju priliku, ne rasipa udarce bespotrebno. Ima brze ruke, posebno mnogo koristi svoje direkte i udarce po tijelu.

Ali moraće biti mnogo brz jer je Canelo jedan od najboljih defanzivnih boraca. Canelo čvrsto drži „deck“ i jako ga je teško probiti. Ima sjajne reflekse, u svojoj karijeri nikada nije bio srušen i samo ga je Floyd nadboksovao i nadmudrio, ali je Canelo tada imao samo 22 godine. Borio se protiv opasnih udarača, ali niko ga nije ni dotako.

Njegov defanzivni stil sa dosta agresije i pomjeranjem glave, zbunjuje protivnike. Protiv Planta kada se potukao na vaganju, izbjegao je udarac u mili sekundi, i na pitanje kako je to izveo, odgovorio je kako to vježba čitav život.

Analiza meča

Bivol ima jako dobar footwork, i mnogo se kreće. Teško ga je uloviti, rijetko ide unazad, i pod pritiskom prelazi u stranu, i zadaje kontra udarce. Slično nešto što radi Usyk. To mu omogućuje da izbjegava teške razmjene udaraca i da svoje borbe odvodi do odluka i da pobjedjuje.

Canelo je dijametralno suprotan, on voli da ide naprijed i da skracuje distancu i napada svojim udarcima protivnika. Ovaj segment borbe je veoma važan za konačan ishod meča, ko nametne svoj ritam imaće prednost.

Što se tiče snage udaraca tu svakako prednost ima Canelo, i vjerujemo ako borba ne ode na odluku sudija da će pobjednik prekidom biti baš Meksikanac. Canelo se deklarisao kao odličan udarač i čija desnica salje ljude na spavanje.

Canelo Alvarez vs Dmitry Bivol

Od 57 pobjeda u karijeri Canelo je pobjedio prekidom čak 39 mečeva. Fledinga i Smitha je poslao na pod udarcima u tijelo, dok je Kirklanda i Khana teško nokautirao desnim overhandom, koji sjajno sakrije i pogodi glavu protivnika.

Opet se vraćamo na meč protiv Kovaleva, kojeg je dugo lomio, iako je vodio i imao tri runde prednosti on je ipak i u zadnjim rundama tražio nokaut, jer to je njegov stil. Bivol je na početku karijere imao par efektnih završnica i nokauta, ali sa ozbiljnijim protivnicima nije ulazio u raumjene, tehnički i taktički ih je nadboksavao i pobjedjivao.

Borbe protiv Pascala i Smitha Jr. Pobjedio je na odluku, ali za te 24 runde nijednog od ova dva borca nije uzdrmao niti slao u knockdown.

Canelo je dugo u igri, kapira i biznis, i sjajno bira protivnike sebi, u pravom trenutnku, i gradi put ka nečemu što je zacrtao. Vjerovatno u glavi ima cilj da skine Beterbieva, a Bivol je respektabilno i cijenjeno ime, i protivnik koji nema dovoljno iskustva a ni stilsi mu ne bi trebao praviti mnogo problema.

Prijedlog za tipovanje

Kada uzmemo u obzir i lokaciju održavanja meča i kako su sudije u SAD dosta „slabe“ na Alvareza, posebno ako se prisjetimo borbe protiv Golovkina i onog prvog meča, Bivol mora pokazati mnogo mnogo više od Canela. Teško će ga nokautirati, ali ga mora nadboksati.

Canelo vjerujemo neće toliko žuriti sa nokautom, treba mu rundi da osjeti kako je boksati u ovoj Super Poluteškoj, a i Bivol se pokazao kao dosta čvrst borac. Pa vam mi preporučujemo da se kladite na pobjedu Saul Canela Alvareza, sudijskom odlukom a kvota u kladionicama Bet365 na ovu igru je 1.665! Meč je na programu u noći sa subote na nedelju sa početkom u 05:00h.

H2H:

Alvarez: 31 godina, 57W-1L-2D, 39K.O. visina 171cm, reach 179cm.

Bivol:  31 godina, 19W-0L, 11K.O. visina 183cm, reach 183cm.

Tip: Canelo Alvarez sudijskom odlukom

Kvota: 1.665

Kladionica: bet365

Trenutno sportska kladionica bet365 ima fantastičnu ponudu BONUSA DOBRODOŠLICE za nove korisnike, gde svaki čitalac portala Sportske-kladionice.com ima mogućnost dobijanja do €25 u besplatnim opkladama, odmah nakon registracije i prvog depozita!

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan