Cedevita Olimpija – Gran Canaria: Analiza utakmice

Milos
13 listopada, 2020
345 Views
košarka tipovi

Nismo u ponedeljak forsirali i igrali previše utakmica, a danas iako ima nešto fudbalskih utakmica, smatramo da je mnogo bolja ponuda na košarkaškim terenima, te ćemo danas najbolje utakmice koje nazivamo Tip Dana postaviti iz dva klupska evropska takmičenja, EuroCup i EuroLeague. Utakmica koja se igra u okviru EuroCupa i koja je vrlo zanimljiva iz nekoliko razloga je ona koja će se igrati u Stožicama, gde Cedevita Olimpija dočekuje zahuktalu, run and gun ekipu Gran Canarie.

Domaća ekipa Cedevita Olimpije je prošlih deset dana bila u karantinu, jer je u toku susreta, odnosno na poluvremenu meča protiv Krke u okviru ABA lige stigla informacija da je jedan igrač testiran pozitivan na corona virus. Da stvar bude još groznija, Cedevita Olimpija je odigrala taj meč do kraja, ali ovde nećemo ulaziti u vođenje regionalnog prvenstva, ma koliko ono bilo kriminalno. Avaj, Cedevita Olimpija nije putovala na meč protiv Burse i taj meč je registrovan rezultatom 20-0 za domaćina, ali konačno igrači su izašli iz karantina i u Ljubljanu dolazi moćna Granka.

Njihovi protivnici, ekipa Gran Canarie nije odlično startovala, kako u domaćoj ACB ligi, tako i u ovogodišnjem Eurocupu. U domaćem šampionatu imaju 1-3 rekord, ali ruku na srce igrali su protiv Real Madrida, Bugrosa i Zaragose, sve ekipa koje nisu nimalo naivne. Sa druge strane u Eurocup takimčenju imaju perfektan start sa dve pobede i to prvo protiv Promitheasa 86-75, a zatim i protiv Nanterrea 94-82.

Očekivani sastavi

Trener domaćih nema saznanja u kakvom su stanju njegovi igrači pošto su isti poslednjih 10 dana trenirali individualno, dok trener Granke nema nikakvih problema sa sastavom tima.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe nisu igrale nikada jedna protiv druge.

Predlozi za tipovanje

Kao što smo već napomenuli, igrači Cedevita Olimpije nisu trenirali zajedno tačno 10 dana i pitanje je u kakvoj su formi i stanju. Sa druge strane Granka je u punom takmičarskom naponu i ne bi trebali imati problema protiv ovako hendikepirane ekipe domaćih. Smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Gran Canaria -1.5 HC (da Gran Canaria pobedi na ovom meču i pokrije 1.5 hendikep), koja opklada se plaća više nego odličnom 1.83 kvotom u sportskoj kladionici Bet365.

[single_affiliate_xl title=”bet365 kladionica” ]

 

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde. Takođe, ukoliko je košarka sport koji volite da pratite i da se kladite na njega, onda obavezno posetite stranicu KOŠARKAŠKE ANALIZE, gde svakodnevno možete pročitati mnogo kvalitetnog i zanimljivog sadržaja.

Author Milos