Cedevita Olimpija – Mega Bemax: Analiza utakmice

tipovi i analize

Nakon nekoliko vrlo zanimljivih dana u evropskim košarkaškim utakmicama, vraćamo se domaćim i regionalnim šampionatima gde će se ove nedelje igrati dosta zanimljivih utakmica. Prva utakmica koja nam se sviđa je u okviru ABA Lige gde će Cedevita Olimpija na svom terenu dočekati ubedljivo najlošiju ekipu regionalnog šampionata do sada, Mega Bemax. Iako Cedevita Olimpija igra evropsko takmičenje, smatramo da je razlika u kvalitetu prilično izražena i da postoji sasvim solidan value na jednom marketu.

Cedevita Olimpija do sada u ABA Ligi ima skor od osam pobeda i samo tri poraza i nalaze se na 4-toj poziciji na tabeli. Na domaćem terenu su perfektni, odnosno nemaju niti jedan poraz do sada, što samo pokazuje snagu ove ekipe koja je sastavljena od velikog broja vrlo iskusnih nekada evroligaških igrača, kao što su Mike Zirbes, Marko Simonović i Jaka Blažič. Imajući u vidu da ova ekipa u poslednjih mesec dana pokazuje rast forme, smatramo da će nastaviti svoju seriju pobeda u domaćem prvenstvu.

Mega Bemax je zapravo jedna privatna project ekipa, čiji je vlasnik košarkaški menadžer Miško Ražnatović i koji ovaj klub koristi kao svojevrsni incubator mladih i perspektivnih košarkaša. Već nekoliko bisera je izašlo iz ovog kluba, od kojih je sigurno najpoznatiji Nikola Jokić , koji je sada NBA zvezda u Denver Nuggetsima. Međutim, ove sezone ekipa naprosto nema dovoljno kvaliteta da bi se takmičila u ovom rangu i trenutno se nalaze na poslednjem mestu na tabeli sa samo dve pobede i čak devet poraza. Na pet gostovanja ostvarili su samo jednu pobedu i čak četiri poraza, a tri od četiri poraza su bili sa dvocifrenom razlikom.

Očekivani sastavi

Oba trenera nemaju problema sa sastavima timova, te se može očekivati da igraju najbolji igrači na ovom meču.

Raniji rezultati i trendovi

Teško je pratiti trendove što se tiče ekipe Cedevita Olimpije, pošto je ova ekipa nastala ove sezone fuzijom Cedevite iz Zagreba i Olimpije iz Ljubljane, koja oba kluba su igrala Aba takmičenje prethodnih sezona.

Predlozi za tipovanje

Zaista smatramo da su kladionice na ovom meču napravile grešku na marketu za hendikep, odnosno da su postavili prilično nisku liniju iako je Cedevita postavljena za snažnog favorite sa linijom hendikepa -12. Iz tog razloga smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Cedevita Olimpija -12 HC (da Cedevita Olimpija pobedi sa 13 ili više poena razlike, a ukoliko bude tačno 12 ulog se vraća), koja opklada se plaća solidnom 1.83 kvotom u online sportskoj kladionici Bet365.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz Srbije, koji se nalazi ovde.

Relevant news