Cedevita Olimpija – Mornar: Analiza utakmice

Lefty
27 prosinca, 2020
376 Views
košarka tipovi

Poslije skoro dvije sedmice bez takmičarskih utakmica, košarkaši Cedevita Olimpije će na svom parketu dočekati barski Mornar. Izabranici Jurice Golemca se nalaze u odličnoj formi, izborili su top16 fazu Evrokupa sa druge pozicije u grupi, dok su u regionalnom takmičenju upisali jedan jedini poraz u sedam odigranih susreta. Ambicije sastava Jurice Golemca su za početak da izbore mjesto u plej-ofu ABA lige, a onda ukoliko se ukaže prilika i da se nadmeću za trofej. Dobro su Ljubljančani birali i na tržištu ljetos pošto su se uglavnom svi novi igrači pokazali kao pojačanja. Tu prednjači plejmejker Kendrick Perry, mada veoma visoku ocjenu za učinjeno do sada mogu dobiti Rion Brown i Jarrod Jones.  Posebno dobro Cedevita Olimpija igra u svojim Stožicama gdje su odigrali 10 mečeva do sada i pobijedili u svih 10.

Mornar je ljetos najavio borbu za trofej u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Nije to pretenciozna izjava, jer kada se uzme u obzir činjenica da su zadržali sve bitne strance (Jacob Pullen, Derek Needham i Isiah Whitehead), a pri tome potpisali Taylora Smitha i Kennya Gabriela, onda je jasno sa kakvim kvalitetom raspolaže trener Mihailo Pavićević. Mornar je ispunio prvi cilj, a to je bio plasman u top16 fazu Evrokupa, dok su u regionalnom takmičenju trenutno na učinku osam pobjeda i dva poraza. Barani raspolažu sa mnogo arsenala u napadu i kako bi rekao njihov trener Pavićević, kada jedan od njegovih igrača briljira, nezgodni su za svakoga, a kada dvojica odigraju vrhunski, onda ih teško bilo ko može savladati. Mornar je imao problema i sa virusom korona početkom novembra, međutim sada su svi zdravi i spremni za derbi kola u ABA ligi.

Očekivani sastavi

Cedevita Olimpija je imala problema sa virozom koja je pogodila Riona Browna, ali američki igrač bi trebalo večeras da bude u sastavu trenera Golemca. Kod Mornara su svi spremni i u punom sastavu su stigli u prijestonicu Slovenije.

Raniji rezultati i trendovi

Kao što je već rečeno, Cedevita Olimpija ima skor 6-1 u ABA ligi, dok je Mornar na 8-2. Barani su oba poraza doživjeli na gostovanjima i to od Crvene zvezde i Budućnosti, dok je Cedevita Olimpija neporažena u Ljubljani. S obzirom da Cedevita Olimpija faktički u ovom izdanju postoji od prošle sezone, ovi timovi su međusobno igrali samo dva puta, a u oba navrata je Mornar odnio pobjedu.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Mornar +8.5 (pobjeda Mornara ili poraz manji od 9 poena razlike), a kladionica Bet365 nudi kvotu 1.71 za ovu igru.

Iako je Cedevita Olimpija neporažena u „Stožicama“ ove sezone, Mornar na papiru ima kvalitetniji sastav od Ljubljančana, pa samim time ovoliki hendikep nema naročitog smisla. Prethodne sezone su Barani oba puta slavili u okršajima sa Cedevita Olimpijom, a pri tome sada imaju još kvalitetniji sastav, dok su Slovenci na igrački sličnom nivou. Za očekivati je jednu neizvjesnu utakmicu koja će vjerovatno da se odlučuje na zadnju loptu, a u takvoj situaciji 8.5 hendikep je velika vrednost.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty