Celta Vigo – Alaves: Analiza utakmice

nogomet tipovi

Gotovo sve lige su ponovo krenule, pa tako i Španska La Liga, koja je zajedno sa Premier Ligom među poslednjima počela da igra. Odigrano je do sada jedno kolo i evidentno je da se ekipe uglavnom muče što se takmičarske forme tiče, ali sasvim smo sigurni da će se vrlo brzo krenuti dinamično i efikasno kao i pre pauze. Iako se dosta mučimo ove nedelje i nemamo puno sreće, nastavljamo bez prestanka i naši tipovi i analize nastavljaju da stižu. Uspeli smo da pronađemo jednu utakmicu La Lige za koju smatramo da nam nudi odličan value, te ćemo odigrati upravo nju. Danas na stadionu Abanca – Balaidos, domaća ekipa Celte dočekuje Alaves.

Domaći sastav, se trenutno nalazi na nezavidnoj 17-toj poziciji i generalno se bore za opstanak sa ekipama Eibara, Mallorce, Espanyola i Leganesa. Za njih je svaka utakmica neverovatno bitna i ne bi se smeli prosipati bodovi, posebno na domaćem terenu. Na domaćem terenu ove sezone imaju rekord od 4 pobeda, 5 nerešenih i 5 poraza, uz gol razliku od 10 postignutih i 13 primljenih pogodaka. Kao što se može videte oni su prilično neefikasni ovoe sezone, ali ove nedelje su potpisali napadača Nolita, koji je spreman za ovaj meč pa se sa pravom očekuje da Celta počne da igra efikasnije.

Njihovi protivnici, ekipa Alavesa, nalazi se na sredini tabele, tačnije na 12-toj poziciji, a apsolutno su sigurni da ne mogu ispasti iz lige, mada ne mogu ni u Evropu ove godine. Oni na ovom meču ne igraju ni za šta, te do kraja sezone mogu birati svoje bitke. Nikako ne sugerišemo da će biti “puštanja” ovde, ali Alaves je vrlo loš na gostovanjima ove sezone pošto imaju rekord od 2 pobede, 3 nerešene i čak 9 poraza, uz gol razliku od 11 postignutih i 28 primljena pogotka.

Očekivani sastavi

Oba trenera imaju nekih manjih problema sa sastavom tima, te trener Celte, Oscar Garcia, ne može da računa na defanzivce Hugo Mallo (22/0) i Juanca (6/0), kao i na drugog golmana Sergio Alvareza. Takođe, već smo napomenuli da se nakon 4 sezone u Manchester City i Sevilla, vratio Nolito, koji je slobodno možemo reći legenda kluba, koji je za tri sezone postigao skoro 40 pogodaka. Alaves sa druge strane ne može da računa na defanzivca Rodrygo Eli (19/1), vezanjaka Aleix Vidal (26/2) i Pinu (15/1), kao i na štopera Ruben Duartea (27/0).

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su igrale tokom istorije 29 puta i rezultati su prilično izjednačeni. Naime, Celta Vigo je pobedila 9 puta, 9 puta je bilo nerešeno, a ekipa Alavesa je pobedila na 11 susreta. Što se golova tiče, bilo je šarenih rezultata, odnosno utakmica sa puno, ali i sa jako malo golova.

Predlozi za tipovanje

Zaista smatramo da su kladionice na ovom meču ostavile prostora na marketu za konačan ishod, odnosno da su postavili prilično pogrešnu kvotu. Istina da je ovo veoma bitna utakmica za ekipu Celta Vigo, a da Alaves sebi može da priušti i lošijju partiju. Iz tog razloga smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Celta Vigo ML (da Celta Vigo pobedi na ovoj utakmici), koja opklada se plaća odličnom 2.00 kvotom u sportskoj kladionici 1XBet.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde.

Relevant news