Cibona – Budučnost: Analiza utakmice

Lefty
13 ožujka, 2021
556 Views
cibona budućnost

Nakon velike pobjede u Beogradu protiv Partizana, koja je koštala posla Sašu Filipovskog, Cibona će u svom „Draženovom domu“ odmjeriti snage sa još jednim regionalnim gigantom, ekipom Budućnosti. U toku takmičarske godine, kada je postalo jasno da će „Vukovi“ vjerovatno obezbijediti opstanak, smijenjen je Ivan Velić, a na njegovo mjesto je postavljen Vladimir Jovanović, sa ciljem da se što više razviju mladi košarkaši Cibone. U prvi plan su gurnuti Roko Prkačin i Toni Nakić, a veliku ulogu imaju Mateo Drežnjak i Krešimir Radovčić, tako da je cilj Zagrepčana da promovišu svoje talente i potencijalno zarade neki novac od njih u budućnosti. Pored pomenutih mladih igrača, u redovima Cibone je još par veterana kao što su Damir Markota, Darko Planinić i Igor Marić koji za cilj imaju da pomognu svojim mlađim saigračima da što prije naprave kvalitetnu tranziciju.

Budućnost je tokom sedmice ostvarila veliki trijumf savladavši Cedevita Olimpiju u Eurocupu i na taj način, Podgoričani su prošli u četvrtfinale tog takmičenja, pa se na dva fronta i dalje nadmeću za mjesto u Euroligi. Dolazak Dejana Milojevića na klupu plavo-bijelih je unio neku novu energiju koja je itekako vidljiva, a srpski stručnjak zna da rastereti svoj tim pritiska koji je uvijek prisutan u prijestonici Crne Gore i često zna da okuje košarkaše Budućnosti. Danilo Nikolić i Nikola Ivanović su pronašli odličnu formu dolaskom trenera koji ih je trenirao u Megi, a Melvin Ejim je protiv Cedevita Olimpije odigrao možda i partiju sezonu. Sve u svemu, Budućnost u odličnom raspoloženju putuje u Hrvatsku sa ciljem da osvoje dva nova boda u regionalnom takmičenju.

Očekivani sastavi

Već određeni period, u timu Cibone zbog povrede nema Scottiea Reynoldsa i upitno je da li će biti u stanju da pomogne danas protiv Budućnosti. Kod Podgoričana, Dejan Milojević na raspolaganju ima sve igrače osim Alekse Ilića koji je van stroja još od prošlog ljeta i na njega se ne računa ove sezone.

Raniji rezultati i trendovi

Obje ekipe su odigrale 17 mečeva u regionalnoj ABA ligi, a znatno uspješnija je Budućnost koja ima 14 pobjeda i samo tri poraza. Kada su u pitanju Zagrepčani, oni su na učinku 6-11 i djeluje da će izbjeći 13. mjesto koje bi vodilo u baraž za opstanak. Na svom parketu, Cibona ima skor 4-6, dok Budućnost van Podgorice bilježi 6-3 omjer. Od posljednjih 15 međusobnih okršaja ovih timova, „Vukovi“ su pobijedili samo jednom.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Budućnost -7 (pobjeda Budućnosti sa više od 7 poena razlike), a kladionica 22Bet nudi kvotu 1.75 za ovu opkladu.

Na papiru je Budućnost mnogo kvalitetnija ekipa i sa dosta samopouzdanja dolazi u Zagreb poslije velike pobjede nad Cedevita Olimpijom. U takvoj situaciji, neće biti iznenađenja i da danas izabranici Dejana Milojevića ostvare neku izuzetno ubjedljivu pobjedu. Cibona nema čvrstinu da se suprostavi današnjem protivniku, a šut bi morao da bude na jako visokom procentu kako bi uopšte imali neku šansu za jednocifren poraz. Sve u svemu, Budućnost bi trebala bez naročito velikih problema danas da slavi sa sedam ili više poena razlike u prijestonici Hrvatske.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty