Cibona – Split: Analiza utakmice

Lefty
28 veljače, 2021
407 Views
košarka tipovi

Nakon tačno mjesec dana od njihovog posljednjeg meča u ABA ligi, košarkaši Cibone će u okviru 19. kola regionalnog takmičenja dočekati Split u svom „Draženovom domu“. Obje ekipe se grčevito bore da izbjegnu 13. poziciju koja vodi u baraž za opstanak u ligi, a pobjednik današnjeg okršaja će napraviti korak ka sigurnoj zoni. „Vukovi s Tuškanca“ su u januaru promijenili trenera pošto je Ivana Velića naslijedio Vladimir Jovanović, srpski trener koji je ime gradio u FMP-u. Odmah po njegovom dolaskom se desilo i nekoliko promjena u sastavu, a ona najzvučnija je svakako odlazak Filipa Bundovića koji je par sezona bio jedan od najboljih igrača Cibone. Dolaskom Jovanovića koji se dokazao u radu sa mladim igračima, Marin Rozić i uprava kluba žele da razviju nekolicinu talenata koje Zagrepčani imaju, ali se nadaju da rezultat neće previše trpiti i da opstanak u ABA ligi neće biti ugrožen.

Kada je u pitanju Split, oni su takođe promijenili trenera i to prije deset dana. Poslije neuspjeha u Kupu Kremišira Ćosića gdje su „Žuti“ na svom terenu izgubili od Zadra u polufinalu, uprava je otpustila Ivicu Skelina i na njegovo mjesto postavila mladog i talentovanog Mileta Karakaša koji je debitovao ubjedljivom pobjedom prije par dana protiv Gorice u okviru domaćeg šampionata. Split je dobro otvorio sezonu, imali su neke zaista kvalitetne nastupe u regionalnom takmičenju i činilo se da opstanak neće biti doveden u pitanje, ali uslijedio je niz slabih partija i smjena trenera se nametnula kao šok terapija. Tokom sezone se u klub vratio i reprezentativni plejmejker Roko Leni Ukić, pa ostaje da se vidi koliko će njegovo iskustvo biti od značaja u velikom derbiju hrvatske košarke danas.

Očekivani sastavi

Pored pomenutog Bundovića koji je otišao iz Cibone dolaskom novog trenera, tim je prije dva dana napustio i Josip Bilinovac koji se preselio u drugu ligu Francuske. Umjesto njega, Zagrepčani su ekipi priključili mladog Lukšu Buljevića. Kada je u pitanju Split, već duže vremena nema povrijeđenog Ilije Đokovića, a van stroja je i Blaž Mesiček.

Raniji rezultati i trendovi

Obje ekipe su u regionalnom takmičenju upisale pet pobjeda do sada, međutim Split ima čak tri utakmice više. Cibona je zbog virusa korona propustila par mečeva i imaju skor 5-10, dok su Žuti na 5-13. Cibosi su četiri svoja trijumfa upisali u Draženovom domu, a Split je dva puta slavio na gostovanju. Prvi meč u ABA ligi ove sezone između ovih timova je pripao Splitu, a ista ekipa je dobila i duel u okviru hrvatske lige.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Split +7 (pobjeda Splita ili poraz manji od sedam poena razlike, a ako bude tačno sedam razlike za Cibonu vraća se ulog). Kladionica Bet365 nudi kvotu 1.71 za ovu igru.

Split je već dva puta ove sezone porazio Cibonu i na papiru se može reći da Žuti imaju bolji sastav. Promjenom trenera je uslijedila šok terapija i treba očekivati u najgorem slučaju po goste neizvjestan meč. Cibona je ostala bez Bilinovca i Bundovića, a pri tome nisu doveli adekvatne zamjene, pa će i rotacija biti duža kod ekipe trenera Karakaša.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty