Cincinnati Bengals – LA Chargers: Analiza utakmice

nfl tipovi

Od danas počinje nova sezona možda i najvećeg cirkusa na svetu pod imenom NFL. Kako znamo da postoji veliki broj fanova u regionu, odlučili smo se da tipujemo NFL za vas.

Nakon što su prošle sezone bili najgora ekipa u NFL-u, Cincinnati Bengalsi su dobili šansu da biraju prvi na minulom draftu, a odlučili su se izbor Joe Burrowa, franšiznog kvoterbeka od koga se očekuje da u narednoj deceniji predvodi napad ekipe iz Cincinnatia. Bengalsi se nalaze u jednoj od najkvalitetnijih divizija u ligi i za njih je ove sezone jedini i apsolutni prioritet razvijanja Burrowa, dok će rezultat biti u potpuno drugom planu, ali se očekuje da dobiju makar više od dvije utakmice pošto su prethodnu sezonu okončali sa skorom 2-14.

Los Angeles Chargersi su bili jedno od najvećih razočaranja prethodne sezone. Nakon plasmana u polufinale NFCa u januaru 2019. godine, očekivalo da se ova ekipa bude kandidat za „super bowl“ prošle takmičarske godine, međutim od samog starta je bilo jasno da to neće biti slučaj. Philip Rivers je odigao jednu od najslabijih sezona u karijeri, Melvin Gordon je propustio uvodna četiri meča zbog nesaglasnosti oko novog ugovora, pa uz nekoliko povreda, sve je uzrokovalo da Chargersi odigraju jednu sezonu ispod svih nivoa. Status svih u stručnom štabu je bio upitan, ali vlasnici su odlučili da pruže još jednu priliku Anthony Lynnu, pa ostaje da se vidi da li će on opravdati očekivanja, a ona su minimalno plasman u doigravanje.

Očekivani sastavi

Bengalsi nisu puno menjali tokom leta. Već pomenuti Joe Burrow je bez ikakve dileme najveće pojačanje koje su mogli dobiti nakon ozbiljnih problema na poziciji kvoterbeka lani. Joe Mixon spreman ulazi u novu sezonu, a vraća se i A.J. Green koji je poslednjih par godina kuburio dosta sa povredama.

Što se tiče Chargersa, oni su doživeli potpunu rekonstrukciju u napadu između dve sezone. Nakon skoro dve decenije, Philip Rivers je napustio tim, a novi kvoterbek je Tyrod Taylor. Ni Melvina Gordona više nema, Austin Ekeler će obavljati ulogu startnog raning beka. Potencijalni problem za odbranu Chagersa bi mogla biti povreda Derwina Jamesa koji će propustiti start šampionata.

Raniji rezultati i trendovi

S obzirom da je zbog pandemije izazvane virusom korona poremećeno takmičenje, utakmice u predsezoni se uopšte nisu igrale, pa je dosta teško zaključiti ko u kakvoj formi ulazi u sezonu. U poslednjih sedam duela koje su ove dve ekipe odigrale međusobno u poslednjih 11 godina, Bengalsi su slavili četiri puta, a Chargersi tri.

Predlozi za tipovanje

Predlog za ovu utakmicu je Los Angeles Chargersi -1 (pobeda Chargersa sa dva ili više poena razlike, a ako bude tačno jedan, vraća se ulog). Kvota za ovu opkladu je 1,66 u kladionici Bet365, a ko želi da poveća, može da odigra i -2 po 1,72, međutim jedan poen u NFLu može napraviti dosta razlike, pa je u konkretno ovoj utakmici možda bolje uzeti malo manju kvotu.

Chargersi na papiru imaju dosta kvalitetniju ekipu ukupno gledano. Odbrana Bengalsa je u prošloj sezoni bila daleko najslabija u čitavoj ligi, a ništa tokom leta nisu učinili da to promene. Teško je verovati da će biti u stanju da spuste Chargerse na ispod 25 poena, dok novi mladi kvoterbek Bengalsa Joe Burrow nije imao niti jednu utakmicu, čak ni u predsezoni, a poznato je koliko mladim igračima u NFLu treba vremena da se uigraju. Zbog svega toga, utisak je da je trijumf Chargersa dosta izgledan, pogotovo ako se zna da zbog virusa korona publike neće biti u obimu u kojem bi je bilo inače.

Relevant news