Club Brugge – Anderleht: Analiza utakmice

tipovi i analize

Prošle nedelje smo tipovali utakmicu između Andrelehta i Antverpena, te smo bili više nego uspešni u našoj prognozi kako će se ta utakmica završiti. Generalno, Belgijsko prvenstvo se do sada pokazalo kao više nego profitabilno takmičenje sa strane profita. Ove nedelje igra se možda i najveći derbi Belgijskog šampionata, kada će se na stadionu Jan Breydel sastaju domaća ekipa Club Brugge i gosti, ekipa Anderlehta. Iako se ove dve ekipe trenutno nalaze na drugačijim nivoima, kako po kvalitetu, tako i po formi, sigurni smo da će navijači moći da uživaju u jednoj vrlo zabavnoj fudbalskoj utakmici.

Već smo nekoliko puta pisale o Club Brugge ove sezone, te smo ustanovili das u sasvim sigurno jedna od najboljih ekipa koja igra u Jupile ligi i da će sasvim verovatno osvojiti šampionsku titulu ove godine. Doduše, trenutno se nalaze na drugom mestu tabele ize ekipe Standar Liege, ali imaju jednu utakmicu manje i ukoliko pobede biće lideri na tabeli. Club Brugge je tokom nedelje igrao svoju utakmicu Lige Prvaka i na svmo terenu remizirao sa Turskim Galatasarayem 0-0, iako su realno bili malko bolja ekipa na terenu. Ne smatramo da je ekipe previše umorna, iz prostog razloga što Brugge ima veliki fond kvalitetnih igrača koje može da rotira.

Anderleht je ove sezone krenuo u jednu vrlo interesantnu misiju, pošto su postavili na mesto trenera i igrača legendarnog defanzivca Vinsent Kompany-a. Test nije krenuo u dobrom smeru, jer je ekipa Anderlehta nakon sedam kola na 13-toj poziciji sa samo jednom pobednom, dve neodlučene i četiri poraza. Prošle nedelje su izgubili na svom terenu od ekipe Antwerpena rezultatom 1-2, a ruku na srce moglo je biti još nekoliko golova u mreži Anderlehta.

Očekivani sastavi

Domaća ekipa nema apsolutno nikakvih problema pred ovaj susret te se može očekivati da izađu u najboljem sastavu. Takođe, trener gostujuće ekipe, nema većih problema sa sastavom, osim suspendovanog Lokonge, te se može očekivati da i oni na teren izađu sa skoro najboljih 11. Ipak, iako se mnogi nadaju da će gledati neravnopravan duel, trener domaćeg sastava je izjavio da njegov tim sasvim sigurno neće podceniti Anderleht, nego će vrlo ozbiljno shvatiti današnji duel.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su se sastajale do sada čak 71 put i slobodno možemo reći da  ne postoji ekipa koja dominira kroz istoriju. Club Brugge je pobedio do sada na 24 utakmcie, 19 puta je bilo nerešeno, a Anderleht je pobedio na 28 međusobnih susreta. Što se tiče golova na utakmicama ove dve ekipe, očigledno je da postoji trend ka utakmicama koje se završavaju sa tri ili više golova. Naime, od poslednjih osam susreta, čak je šest susreta završeno sa tri ili više pogodaka, ali imajući u vidu stanje u kom se nalazi ekipa Anderlehta, mi ne smatramo da treba ovde igrati na gol marketu.

Predlozi za tipovanje

Imajući u vidu da je Anderleht projekat koji tek treba da se razvija, ted a nisu pokazali ni 50% svojih mogućnosti u dosadašnjem toku prvenstva, smatramo da je Club Brugge ekipa koja ima ozbiljnu prednost. Anderleht nije u formi, i tim nije uigran, dok je Brugge u odličnoj formi i gladni su pobeda. Iz svih tih razloga smatramo da je nabolja oklada na ovoj utakmici odigrati Club Brugge -1 AH (Club Brugee da pokrije Azijsko hendikep sa linijom -1), koja oklada se plaća solidnom 1.68 kvotom u online sportskoj kladionici Bet365.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te šta predstavlja Azijski hendikep, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu šta je Azijski hendikep i koje su njegove prednosti u odnosu na druge kladioničarske markete, koji se nalazi ovde.

Relevant news