TEN Colts – IND Titans: Analiza utakmice

Lefty
29 studenoga, 2020
378 Views
nfl tipovi

Jedan od derbija ove nedjelje NFL-a odigraće Indianapolis Coltsi i Tennessee Titansi. Pobjednik ovog duela doći će jako blizu osvajanja divizije i plasmana u doigravanje, dok će poraženi morati da se zadovolji borbom za wild-card mjesto. Coltsi ove sezone igraju na veoma visokom nivou, onako kako se to od njih očekivalo i prošle godine. Međutim, sada na poziciji quarterbacka imaju prekaljenog Philipa Riversa koji ispred sebe ima više nego stabilnu ofanzivnu liniju što mu omogućava više vremena za bacanje lopte, a rezultat je itekako vidljiv. Po naprednoj statistici, odbrana tima iz Indianapolisa je druga najbolja u ligi, odmah iza Pittsburgh Steelersa. Defanzivci Coltsa su imali i četiri touchdowna ove sezone, više nego bilo koja odbrana u čitavoj ligi. Tim koji sa klupe predvodi Frank Reich je prošle sedmice kreirao veliki preokret protiv Green Bay Packersa i sa dosta samopouzdanja ulaze u jedan od najbitnijih mečeva sezone.

Tennessee Titansi su bili najveći iznenađenje prošlogodišnje sezone kada su došli na korak od SuperBowl-a. Van svih očekivanja, eliminisali su New England Patriotse i Baltimore Ravense u doigravanju i to na gostovanjima, da bi onda položili koplja pred Kansas City Chiefsima, kasnijim šampionima. Trener Mike Vrabel ima jednostavnu filozofiju koja se svodi na dobru odbranu i igru trčanjem koju predvodi Derrick Henry, jedan od najboljih running backova u ligi. Quarterback Ryan Tannehill je zaigrao fudbal života u sistemu Titansa i oni su svakako tim koji niko ne voli da vidi nasuprot sebe. To su osjetili Baltimore Ravensi još jednom prošle sedmice kada su ih Titansi savladali u Marylandu i tako napravili iznenađenje kola. Isto što važi za Coltse, važi i za Titanse. Ovo je meč koji se mora dobiti kako bi se osvojila divizija i tako osigurao nastup u plej-ofu veoma snažnog AFC-a, jer za mjesto u wild-cardu će sve izvjesnije biti potrebno devet, a možda čak i deset pobjeda, a svakako nije isto da li ćete igrati u doigravanju na svom terenu ili u gostima, bez obzira što nema publike.

Očekivani sastavi

Bobby Okereke i Ryan Kelly neće biti u sastavu Coltsa večeras, dok su problema tokom sedmice imali i Philip Rivers, kao i Zach Pascal, ali obojica će izvjesno nastupiti danas. Nastup Isaiah Rodgersa je takođe pod znakom pitanja. U redovima Titansa neće biti Adoree Jacksona i Adama Humphriesa, dok je Ben Jones pod upitnikom.

Raniji rezultati i trendovi

Oba tima se nalaze na omjeru 7-3 trenutno i dijele prvo mjesto južne divizije AFC-a. Ono što je posebno bitno pomenuti, to je okršaj ovih timova koji se desio prije dvije sedmice gdje su Coltsi ubjedljivo slavili sa 34:17. Od pet međusobnih okršaja ovih timova u prethodne tri sezone (računajući i ovu), Titansi su ostvarili samo jedan trijumf, što znači da Frank Reich itekako zna spremiti tim za duel protiv Mike Vrabela.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Tennessee Titans +3 (pobjeda Titansi ili poraz manji od tri poena razlike, a ako bude tačno tri razlike za Coltse, vraća se ulog). Kvota na ovu igru je 1.86 u kladionici Bet365.

Jedna od najvećih karakteristika Titansa u eri trenera Vrabela je požrtvovanje i ponos. Nakon teškog poraza od Coltsa prije dvije sedmice, sigurno je da će biti motivisani da im se revanširaju danas, a da imaju kvalitet to su potvrdili u više navrata. Za očekivati je jednu neizvjesnu utakmicu na mali broj poena gdje bi pobjednik mogao da se odlučuje i u zadnjem napadu, a kada je to slučaj, imati dodatna tri poena na ekipu za koju smatrate da će pobijediti svakako vrijedi uzeti.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty