Crvena Zvezda – Alba Berlin: Analiza utakmice

Lefty
15 prosinca, 2020
570 Views
košarka tipovi

Sa četiri uzastopna poraza u Evroligi, Crvena zvezda se trenutno nalazi u najslabijoj formi nakon Khimkija u ovom takmičenju. Izabranici Saše Obradovića imaju mnogo problema u organizaciji igre i crveno-bijeli se nadaju da bi to moglo da se popravi dolaskom Quina Coloma koji bi trebao doputovati u Beograd ovih dana. Odbrana Zvezda funkcioniše više nego solidno, ali veoma često tim upada u napadu u crne minute u kojima ne može ništa da iskreira. Ne pomaže ni povreda jedinog klasičnog plejmejkera Langstona Halla, pa trener Obradović na poziciji razigravača uglavnom koristi Jordana Loyda i Corya Waldena koji su više combo bekovi nego plejmejkeri. Taylor Rochestie je napustio klub poslije odluke da se sa njim ne produži dvomjesečni ugovor, a na hlađenju je i Emannuel Terry kome je minutaža drastično opala u posljednjih nekoliko mečeva. Duel protiv Albe je sjajna šansa za prekid lošeg niza, ali za tako nešto će i napad morati da odgovori zadatku.

Alba je jedan od tmova koji je bio u velikoj krizi na početku sezone i činilo se da ovaj sastav nema kvalitet da se ravnopravno nadmeće u najelitnijem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi. Na sve to, pokosio ih je bio i virus korona, tako da je iskusnom liscu Aitu Garciji Reneseu trebalo vremena da posloži redove. Svojevrsna prekretnica za ovaj tim bila je pobjeda protiv Asvela kada je slavlje donio njihov lider Peyton Siva pogotkom u posljednjim sekundama. Kvalitet su Berlinci demonstrirali i u Valenciji, ali i protiv poljuljanog Fenerbahčea prošle sedmice. Alba se trenutno nalazi u najboljem ritmu otkad je takmičarska godina startovala i sa puno samopouzdanja stižu u prijestonicu Srbije sa željom da nastave seriju pobjeda.

Očekivani sastavi

Zvezda skoro sigurno neće moći  računati na svog plejmejkera Langstona Halla koga i dalje muči povreda, a kao što je rečeno, Taylor Rochestie više nije u klubu. Što se tiče Albe, i dalje su povrijeđeni Marcus Ericsson i Ben Lammers i njihov povratak se očekuje tek za par sedmica.

Raniji rezultati i trendovi

U dosadašnjem toku sezone, Alba je upisala pet pobjeda i sedam poraza, a Zvezda četiri trijumfa i devet neuspjeha. Forma je takođe različita, Nijemci su upisali tri pobjede u posljednjih pet utakmica, dok su crveno-bijeli u seriji od četiri poraza. Međusobno, timovi su igrali četiri puta, Alba je slavila u tri navrata i to u posljednja tri okršaja ovih ekipa.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Alba Berlin +8.5 (pobjeda Albe ili poraz manji od devet poena razlike), a kladionica Bet365 nudi kvotu 1.71 za ovu igru.

Ovo je jedna od onih utakmica koju jedna ekipa mora dobiti, a u ovom slučaju je to Crvena zvezda. Za razliku od njih, Alba stiže potpuno rasterećena u Beograd bez ikakvog pritiska. Upravo bi pritisak večeras mogao odigrati bitnu ulogu i zakočiti malo crveno-bijele u njihovoj namjeri. Kada se podvuče crta, za očekivati je zaista da sastav trenera Obradovića upiše dva boda, ali sigurno ne nekom laganom pobjedom, nego u neizvjesnoj završnici. U takvom scenariju, dodatnih 8 poena na goste dosta znače.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty