Crvena Zvezda – ASVEL: Analiza utakmica

Lefty
29 siječnja, 2021
379 Views
košarka tipovi

Na papiru, duel Crvene zvezde i Asvela će biti najnebitniji u 23. kolu Eurolige jer niti jedan od dva tima nema nikakve realne šanse da se izbori za mjesto u plej-ofu najelitnijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Europi. Ipak, beogradski crveno-bijeli imaju veliki motiv, prvenstveno košarkaši tog kluba, jer novi trener Dejan Radonjić vrši svojevrsnu selekciju za nastavak takmičarske godine i svi žele da se dokažu crnogorskom stručnjaku. Od povratka Radonjića, Zvezda je imala neke dobre partije, prvenstveno se tu misli na onaj trijumf u Madridu protiv Reala, ali je ekipa odigrala odlično i u duelu sa Panathinaikosom, a za vikend su bili bolji i u Baru kod Mornara, u direktnom okršaju za prvo mjesto u regionalnoj ABA ligi. Veću šansu su dobili i neki domaći igrači, a utisak je da je Ognjen Dobrić to najbolje iskoristio pošto igra u najboljoj formi ove sezone u posljednjih nekoliko sedmica.

Asvel je katastrofalno otvorio sezonu, mediji su pisali o tome da je TJ Parker dobio trenersku poziciju samo zato što je njegov brat Tony Parker vlasnik kluba, ali kako je sezona odmicala, tako je i francuski predstavnik u Euroligi počeo da igra sve bolje i bolje i može se reći da su ostavili solidan utisak u ovosezonskoj evropskoj kampanji. Pobjede protiv Barcelona i Maccabija su vjerovatno najvrijednije, uz trijumf u Atheni kod Olympiakosa. Moustapha Fall je pravo otkrovenje ovog tima i jedan od najboljih centara takmičenja će naredne sezone vjerovatno igrati za neki bolji klub. Za razliku od perioda kada je ekipu vodio Zvezdan Mitrović, TJ Parker mnogo više filozofiju zasniva na dobrom napadu, iako su atletske predispozicije odlične, pa Asvel itekako ima šta da ponudi i u defanzivi.

Očekivani sastavi

Jedini povrijeđen u sastavu Zvezde je Marko Simonović, a Ognjen Kuzmić je bio van tima u prošlom kolu jer je bio prekobrojan. Jordan Loyd se povrijedio protiv Efesa, međutim problem nije ozbiljniji, pa se očekuje da istrči na parket večeras, baš kao i Johnny O’Bryant koga je Radonjić ostavio u svlačionici na poluvremenu u Istanbulu. Kod Asvela, neće biti Derricka Waltona, dok je upitan Guerschon Yabusele.

Raniji rezultati i trendovi

Oba tima su odigrala 22 meča u Euroligi do sada, Asvel je ostvario osam pobjeda, a Zvezda ima jedan trijumf manje. Iako su tradicionalno jedan od najboljih domaćina u Europi, crveno-bijeli su kući na učinku 4-7 ove sezone, a glavni razlog je izostanak publike. Francuzi su samo dva puta na gostovanju slavili i to je bilo u prošlom kolu protiv Olympiakosa, dok su ranije u sezoni iznenadili Baskoniju. Sva tri dosadašnja okršaja ovih timova u Euroligi je dobio gostujući klub, a u dva navrata je to bila Zvezda.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Crvena zvezda -2.5 (pobjeda Zvezde sa tri ili više poena razlike), a kvota na ovu igru je 1.74 u kladionici 22Bet.

Zvezda na papiru ima bolji tim od Asvela, a u okršaju koji nema rezultatski značaj, veću šansu uvijek ima motivisaniji tim, a to su u ovom slučaju crveno-bijeli. Za očekivati je da sredinom treće četvrtine tim trenera Radonjića slomije otpor Francuza i privede susret kraj bez previše problema. Zvezdina igra je u usponu i to se vidjelo u Madridu i Baru i sada treba da krunišu dobru formu jednim trijumfom na domaćem parketu u Europi.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty