Crvena Zvezda – Budućnost: Analiza utakmice

Lefty
28 svibnja, 2021
491 Views
crvena zvezda buducnost

Nakon četiri vatrene utakmice, kako na terenu, tako i van njega, došlo je vrijeme za majstoricu i odlučujući susret između Crvene zvezde i Budućnosti gdje će pobjedniku pripasti pehar namijenjen šampionu ABA lige, ali i karta za nastup u Euroligi. Beogradski crveno-bijeli su bili dosta uvjerljivi u prva dva susreta na svom parketu, mada je u meču broj dva Budućnost imala veliku šansu početkom četvrte četvrtine da ode i na dvocifrenu razliku, ali Ognjen Dobrić i Jordan Loyd su vratili rezultatski plus na svoju stranu i tako bili najzaslužniji za taj trijumf. Sličnu priliku je Zvezda imala u prošlom okršaju u Crnoj Gori kada su bili dvocifreni, ali na kraju je domaći tim slavio i izborio odlučujući peti duel. Kroz čitavu finalnu seriju, Zvezda igra kvalitetniju odbranu i ima prevlast u skoku, što je možda trenutno i ključni faktor za sve dobro što im se dešava. U napadu zavise najviše od pomenutih Dobrića i Loyda, mada i Dejan Davidovac je imao važnu rolu do sada.

Poslije dva poraza u Beogradu, nije djelovalo obećavajuće za Budućnost da mogu vratiti seriju u prijestonicu Srbije, međutim izabranici Dejana Milojevića su uspjeli nekako da odgovore i da zakažu odlučujući susret. Kao što je već pomenuto, defanzivni skok je bio ozbiljan problem u većem toku ove serije, s obzirom da su crveno-bijeli imali više aktivnijih igrača u tom segmentu i tako kreirali više prilika u svakom posjedu za realizaciju. Ono što možda obećava za crnogorski klub, to je odlična partija Justina Cobbsa u meču broj četiri. Amerikanac sa crnogorskim pasošem je bio potpuno nebitan faktor u prva tri duela, a od njega se upravo najviše očekivalo u redovima Budućnosti. Nikola Ivanović takođe nema kontinuitet, uostalom kao niti jedan košarkaš tog kluba. Za brejk u Beogradu i veliko slavlje, biće neophodna barem dva, a vjerovatno i tri igrača, što do sada u seriji nije bio slučaj. Defanzivno, pored kontrole skoka, moraće pronaći način da uspore Loyda.

Očekivani sastavi

Nakon što je propustio prve dvije utakmice finalne serije zbog povrede, Cory Walden se vratio u sastav Crvene zvezde, ali nije imao veliki učinak u duelima u Crnoj Gori. Marko Jagodić Kuridža je takođe bio u protokolu, ali nije zabilježio niti jedan minut u finalu. Budućnost sa druge strane kompletna stiže u Beograd, mada je Vili Rid propustio posljednji trening,  ali očekuje se da zaigra.

Raniji rezultati i trendovi

Šest puta su ove sezone međusobno ovi timovi igrali, a Budućnost vodi 4-2 u ukupnom skoru. Ipak, onaj bitniji rezultat gledajući samo ovu finalnu seriju je 2-2.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Budućnost +9 (pobjeda Budućnosti ili poraz manji od devet poena razlike, a ako bude tačno devet razlike za Zvezdu, ulog se vraća). Kladionica Bet365 daje kvotu 1.71 za ovu igru.

Sve četiri utakmice ove serije su bile neizvjesne i rješavale su se u samom finišu, pa nema razloga da tako ne bude i sada. Iako je Zvezda favorit i očekuje se da slavi, teško je vjerovati da će to biti dvocifrenom razlikom. Veliki hendikep je i zbog neizvjesnosti oko nastupa Rida, mada biće senzacija ukoliko ne bude sposoban da odigra najbitniji meč sezone.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty