Crvena Zvezda – Mega Bemax: Analiza utakmice

Lefty
1 veljače, 2021
523 Views
košarka tipovi

Zahvaljujući pobjedi u Baru protiv Mornara u prošlom kolu regionalne ABA lige, Crvena zvezda je došla u odličnu situaciju da osigura prvo mjesto pred plej-of. Da bi na kraju i stigli do tog ostvarenja, biće neophodno da se pobjeđuje do posljednjeg kola regularnog dijela sezone, a prva naredna „žrtva“ za tim Dejana Radonjića bi trebala biti Mega. Dosta turbulencija je bilo unutar sastava kod beogradskih crveno-bijelih. Zbog manjka discipline, Johnny O’Bryant je suspendovan na 10 dana i upitno je da li ćemo ga više gledati u Zvezdi. U euroligaškom porazu od Asvela koji se desio prošle sedmice, odbrana šuta za tri poena je bila veliki problem u drugoj četvrtini, a Mega je upravo tim koji na identičan način može kazniti svoje rivale ukoliko im ostave dovoljno slobodnog prostora na distance. Radonjić i dalje pravi selekciju u hodu, a neki igrači će imati priliku i danas da se dokažu.

Mega predstavlja jedno od najugodnijih iznenađenja regionalne košarke u dosadašnjem toku takmičarske godine, a najzaslužniji za tako nešto je Filip Petrušev koji igra individualno možda i najbolju sezonu ikad viđenu u ABA ligi. Mladi srpski centar i bivši student Gonzage prosječno bilježi skoro 24 poena u prosjeku i nema dileme da će biti “tražena roba” na sljedećem NBA draftu. Skauti će pratiti budnim okom i okršaj protiv beogradskog euroligaša, pa će ovo biti odlična šansa za Petruševa, ali i Marka  Simonovića da pojačaju svoje akcije. Trener Vlada Jovanović je odličan posao napravio u prethodnih par mjeseci i Mega je kandidat za nastup u polufinalu. Ipak, za taj poduhvat će im biti potrebna i iznenađenja, baš ono kakvo bi bila dva boda danas.

Očekivani sastavi

Pored već pomenutog i suspendovanog Johnnya O’Bryanta, u sastavu Crvene zvezde nema ni veterana Marka Simonovića koji je imao virozu. Mega kompletna dočekuje ovaj meč, ali vrijedi spomenuti da je Jovan Novak otišao iz kluba prije par sedmica.

Raniji rezultati i trendovi

Obje ekipe su ostvarile 11 pobjeda u dosadašnjem toku sezone u ABA ligi, s tim da Zvezda ima tri odigrana duela manje, pa je na učinku 11-2, a Mega na 11-5. Ekipa trenera Jovanovića je u gostima izgubila samo od Partizana i Mornara, ali u duelu sa crno-bijelima su imali i dvocifrenu prednost. Ono što je posebno interesantno, to je da su Crvena zvezda i Mega igrali 18 puta međusobno u ABA ligi, a Mega nikada nije ostvarila pobjedu protiv crveno-bijelih u regionalnom takmičenju.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Mega +15 (pobjeda Mege ili poraz manji od 15 poena razlike, a ako bude tačno 15 razlike za Crvenu zvezdu, ulog se vraća). Kvota na ovu igru je 1.71 u kladionici Bet365.

U prvom okršaju ovih timova ranije u sezoni, Zvezda je pobjedu izvukla u samoj završnici. Mega će sigurno napraviti velike probleme u reketu crveno-bijelima preko Petruševa i Simonovića i ako se pogleda trenutna forma Zvezde, teško je vjerovati da mogu ostvariti trijumf od 16+ razlike protiv mladog sastava Mege. Za pretpostaviti je da će sastav trenera Radonjića izvojevati dva boda, ali mnogo teže i neizvjesnije nego što se možda očekuje od nekih.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty