Crvena Zvezda – Olympiakos: Analiza utakmice

Lefty
10 prosinca, 2020
482 Views
košarka tipovi

Poslije tri uzastopna poraza u Evroligi, kao i neuspjeha u meču protiv Budućnosti, može se reći da se Crvena zvezda nalazi u prvoj ozbiljnoj krizi od dolaska Saše Obradovića. Uprava kluba je na startu sezone poručila da je cilj plasman u četvrtfinale najelitnijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi, a trenutna situacija je daleko od takve. Taylor Rochestie nije zadovoljio i sa njim nije produžen dvomjesečni ugovor, tako da je njegova druga misija na Malom Kalemegdanu okončana. Nisu naročito zadovoljiti ni Emanuel Terry i Johnnie O’Bryant od kojih se mnogo očekivalo, tako da ostaje da se vidi kakve će reakcije uprave biti u narednom periodu. Svima je jasno da ovom timu nedostaje pravi plejmejker jer osim Jordana Loyda, ne postoji drugi čovjek koji je u stanju da „spakuje“ preko 15 poena na dnevnom nivou. Jeste se Cory Walden probudio u posljednje vrijeme, ali to je premalo da bi se stiglo među najboljih osam na ovom nivou takmičenja.

Olympiakos je prije dva dana napravio jedno od najvećih iznenađenja još od početka sezone pobjedom protiv Barcelone u Blaugrani. Vidjelo se još u oktobru da je Georgios Bartzokas odlično selektirao tim i da su Pirejci pogodili sa svim pojačanjima. Usporio ih je malo virus korona zbog kojeg su propustili dvije sedmice takmičenja, ali sada kada su opet u punom treningu, za očekivati je dobre stvari. Vassillis Spanoulis i Georgios Printezis su prepustili liderske uloge mlađima od sebe, mada Olympiakos je godinama jedna od najstarijih ekipa u Evroligi. Od velikog znača je povratak Kostasa Sloukasa koji diriguje ovim napadom, dok Aaron Harrison, Hassan Martin i Shaq McKissic itekako doprinose na obje strane parketa.

Očekivani sastavi

U redovima Crvene zvezde neće biti Langstona Halla koji je protiv Budućnosti obnovio povredu dok je već pomenuti Rochestie otišao iz kluba. Olympiacos nije prijavio nikakve povrede i trebali bi kompletni doputovati u Beograd.

Raniji rezultati i trendovi

Zvezda je u dosadašnjem toku sezone upisala samo četiri pobjede iz dvanaest odigranih mečeva, dok je Olympiakos slavio u šest navrata, a imaju jednu utakmicu manje odigranu od beogradskih crveno-bijelih. Pirejci su jedna od ekipa protiv koje je Zvezda najduže čekala prvi trijumf. Tek iz šestog pokušaja su ih savladali, a onda nakon toga još jednom, pa Olympiakos vodi sada 5-2 u međusobnim susretima.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je pobjeda Crvene zvezde uključujući eventualne produžetke, a kladionica Bet365 nudi kvotu 1.76 za ovu igru.

Zvezda mora odreagovati nakon nekoliko loših rezultata i trener Obradović je nakon Budućnosti rekao da se moraju pogledati u oči. Za očekivati je maksimalan angažman i pristup večeras, kao i zalaganje u odbrani. Sa druge strane, Olympiakos je protiv Barcelone prije samo dva dana odigrao fizički jako iscrpljujuću utakmicu i sigurno da ne dolaze potpuno fit u prijestonicu Srbije. Ovo je u najavi duel dvije odlične odbrane, što znači da će presuditi bolji šut, kao i višak energije. Za ovo prvo ne možemo znati ko će biti bolji, ali po pitanju energije večeras, Zvezda bi morala biti u velikoj prednosti.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Lefty