Crvena Zvezda – Radnički: Analiza utakmice

Sportske
11 veljače, 2021
570 Views
košarka tipovi

Kup Radivoja Koraća biće odigran ove godine u Novom Sadu poslije niza godina održavanja u Nišu. Za Crvenu zvezdu ipak, ovogodišnja završnica nacionalnog kupa dolazi u najgorem mogućem trenutku s obzirom da je nekolicina igrača pozitivna na virus korona, baš kao i većina stručnog štaba Dejana Radonjića, tako da je situacija najblaže rečeno problematična. Prije nego što je virus korona eskalirao u redovima srpskog euroligaša, beogradsko crveno-bijeli su počeli da dižu formu. Savladali su i madridski Real u prijestonici Španije, kao i Megu u jako bitnom okršaju za poziciju u ABA ligi, međutim trebaće vremena da se stvari vrate u normalu i onda kada se odsutni košarkaši oporave. Već tri godine uzastopno Crvena zvezda ne uspjeva da osvoji Kup Koraća, s obzirom da je trofej u sva tri navrata osvojio Partizan i to tako što je sva tri puta baš u finalu savladao svog najvećeg rivala. Zvezda želi da prekine taj negativni niz, međutim biće im potrebno dosta zalaganja kako bi nadomijestili izostanak odsutnih.

Poslije sedam godina tavorenja u nižim rangovima, Kragujevac je ponovo dobio prvoligaša u srpskoj košarci i ponovo grad predstavlja Radnički. Početkom prošle decenije, tim koji je tada predvodio Miroslav Nikolić igrao je odlično u ABA ligi, a u sezoni 2012/2013 su izborili nastup i na fajnal for koji se održavao u Laktašima. Radnički je bio po kvalitetu odmah iza vječitih rivala, ali nažalost finansijski problemi su faktički ugasili klub i moralo se ponovo početi od nule. Sada, Kragujevčani ponovo igraju elitni rang nacionalnog takmičenja, a uspjeli su i da se izbore za mjesto na završnici Kupa Radivoja Koraća. Prvo ime ove ekipe je vremešni Raško Katić, a tu je i sjajni Andreja Stevanović koji je znao da broji i preko 40 poena ove sezone. Vrijedan pomena je i Stefan Đorđević.

Očekivani sastavi

Zvezda je u Novi Sad došla bez skoro svih stranaca. Zbog virusa korona, u timu nisu Corey Walden, Langston Hall, Quino Colom, Landry Nnoko i Duop Reath. U sastav će se najvjerovatnije vratiti Johnny O’Bryant, ali trener Radonjić će biti prinuđen da šansu pruži mlađim igračima, prvenstveno Aleksi Uskokoviću, Aleksi Radanovu i Boriši Simaniću. Radnički dolazi kompletan u Novi Sad.

Raniji rezultati i trendovi

Ovo će biti prvi okršaj Zvezde i Radničkog poslije skoro sedam godina. U ABA ligi, crveno-bijeli ove sezone imaju učinak 12-2, a u Euroligi 7-16. U Košarkaškoj ligi Srbije, Radnički je odigrao 18 mečeva u ovoj takmičarskoj godini, a pobijedili su sedam puta. Od posljednjih sedam duela, dobili su samo jedan.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Crvena zvezda -15,5 (pobjeda Zvezde sa 16 ili više poena razlike), a kladionica Bwin nudi kvotu 1.85 za ovu igru.

Iako Zvezda dolazi bez većine stranaca, ova ekipa je i dalje za preko 20 poena bolja od Radničkog i neće biti iznenađenje ukoliko već na poluvremenu bude 16 ili više razlike za najbolji srpski tim. Kragujevčani se nalazi pri dnu tabele u Košarkaškoj ligi Srbije i teško je vjerovati da na bilo koji način mogu da se suprostave Zvezdi večeras. Sve osim poraza preko 30 razlike će se smatrati uspjehom.

* Trenutno kladionica Bwin ima jedino u ponudi ovako primamljiv hendikep, te ukoliko imate nalog u toj kladioncii predlažemo da odigrate ovaj tip. Ukoliko pak nemate Bwin, na drugim mestima hendikep je postavljen na -23.5 što je ne preporučljivo za igru.

Author Sportske