CSKA Moscow – Maccabi TA: Analiza utakmice

Lefty
7 listopada, 2020
368 Views
košarka tipovi

Nakon poraza u Barceloni, CSKA je doživela mnogo veće probleme od samog rezultata, a to su pozitivni testovi na virus korona pojedinih igrača. Naime, Janis Strelnieks, Nikola Milutinov i Semen Antonov su neposredno nakon meča prvog kola Euroleague saznali da imaju virus u svom organizmu i predstoji im dve nedelje izolacije. Bez njih, izabranici Dimitrisa Itoudisa su slavili protiv Lokomotive u VTB ligi, ali Maccabi će biti mnogo veći i teži zalogaj u drugom kolu Euroleague. U odnosu na prethodnu sezonu, CSKA nije mnogo menjao ekipu, ali Milutinov je projektovan kao apsolutni lider pod obručem, a sa njegovim izostankom, pitanje je da li neko može to da nadomesti u sastavu Moskovljana.

Što se tiče Maccabija, dolaskom na klupu Ioannisa Sfairopoulosa, „Ponos Izraela“ je zaigrao onako kako je to činio u prvih 15 godina 21. veka. Da se prethodna sezona nije prekinula zbog pandemije virusa korona, klub iz Tel Aviva bi bio uz CSKA jedan od glavnih kandidata za šampionski naslov, a iako je sezona poništena, Nikola Vujčić i ostatak uprave nije sedeo skrštenih ruku, nego je tim dodatno ojačan. Stigli su Ante Žižić i Dragan Bender, što je dodatno ojačalo unutrašnju liniju tima, pa ukoliko Scottie Wilbekin bude na nivou iz prethodne godine, neće mnogo ekipa odneti bodove iz Tel Aviva, a svakako da će Maccabi svima biti nezgodan gost.

Očekivani sastavi

Već pomenuti Antonov, Milutinov i Strelnieks neće igrati u ovom susretu, dok Maccabi u Moskvu dolazi bez dugo odsutnih Omrija Casspija i Johna DiBartolomea.

Reniji rezultati i trendovi

U 21. veku, CSKA i Maccabi su igrali međusobno 26 puta, a rezultat je 18-8 u korist Moskovljana. Ipak, poslednja dva duela su pripala izraelskom klubu. U prvom kolu Evrolige, CSKA je pružila bledu partiju u Barceloni gde poražena od istoimenog domaćina, dok je Maccabi nakon sporog otvaranja rutinski savladao berlinsku Albu.

Predlozi za tipovanje

Predlog za ovu utakmicu je Maccabi +6.5 (pobeda Maccabija ili poraz manji od 7 poena razlike), a kladionica Bet365 nudi kvotu 1.71 za ovu igru.

Ako se pogledaju strogo sastavi na papiru, CSKA uopšte nema naročito kvalitetniji roster od svog današnjeg protivnika. Izvesno nas očekuje revolverski okršaj Mike Jamesa i Scottie Wilbekina, ali meč bi trebao da se rešava pod košem gde CSKA faktički nema niti jednog klasičnog centra koji bi mogao da se suprotstavi Hunteru i Žižiću. Kada igra na svom terenu, ruska ekipa je favorit protiv svakog rivala, ali Maccabi je pokazao prošle sezone da zna kako se pobeđuje na gostovanjima, a trener Sfairopoulos ima izuzetno pozitivnu istoriju međusobnih okršaja protiv CSKA.

Sve u svemu, neće biti iznenađenje ako Maccabi ovde slavi. Da je Milutinov spreman, ovaj tip bi možda bio previše rizičan, a ovako imati dodatne poene na gostujući sastav je svakako prilika koju ne treba propustiti.

Kada već govorimo o stvarima koje ne bi trebalo propustiti, onda je tu još jedna preporuka sa naše strane. Naime, postoji jedan strogo specijalizovani portal za košarku i tipove ovog magičnog sporta, koji svakako ima našu toplu preporuku zbog kvaliteta koji nudi svojim članovima. Stoga, posetite portal Košarkaške analize, zabavite se i zaradite od klađenja.

[single_affiliate_xl title=”bet365 kladionica” ]
Author Lefty