CSKA Moscow – Crvena Zvezda: Analiza utakmice

tipovi i analize

Danas ima prilično mnogo utakmica u ponudi, imajući u vidu da se igraju kako fudbalska kup takmičenja, tako i košarkaška Evropska takmičenja, a mi smatramo da postoji jedan ozbiljan value u utakmici EuroLeague koja se danas igra. U svojoj Moskovskoj areni CSKA Moscow danas dočekuje ranjenu ekipu Crvene Zvezde. Obe ekipe moraju da igraju na pozitivan rezultat, te očekujemo jednu izrazito zanimljivu utakmicu u svakom slučaju.

Domaća ekipa, CSKA trenutno prolazi kroz manju krizu igre i rezultata, pošto trenutno imaju osam pobeda i čak pet poraza. Ovakav skor svakako nije prihvatljiv za ekipu Crvene Armije i svakako će danas pokušati da pokažu svu svoju snagu protiv ekipe koja se prilično muči ove sezone kako u EuroLeague tako i u regionalnom ABA Liga takmičenju. CSKA Moscow je do sada igrao na svom terenu svega pet utakmica, ali imaju odličan skor od četiri pobede i samo jednog poraza. Od te četiri pobede čak tri su išle na prednost od preko 10 poena razlike protiv timova koji su svakako kvalitetniji od Crvene Zvezde.

Crvena Zvezda kao što smo već rekli prilično se muči u regionalnom ABA takmičenju, gde su prošlog vikenda ponovo izgubili, a u okviru EuroLeague imaju skor od pet pobeda i osam poraza. Imali su odličnu seriju od tri pobede (Zalgiris, Valencija i EA7 Milano), ali su u prošlom kolu na svom terenu izgubili od Baskonije i time prekinuli solidan momentum koji su imali. Ono što je posebno problematično kod ove ekipe, je njihova igra na gostovanjima ove sezone gde imaju dve pobede i četiri poraza.

Očekivani sastavi

CSKA Moscow nema povređenih igrača, dok je kod Crvene Zvezde pod velikim znakom pitanja jedan od najboljih igrača Lorenzo Brown.

Raniji rezultati i trendovi

Ove ekipe su u istoriji igrale na zvaničnim utakmicama sedam puta do sada i očekivano CSKA Moscow ima mnogo bolji međusobni skor pošto su pobedili na šest od sedam mečeva, a kada su ove dve ekipe igrale u Moskvi, CSKA je dobio sva četiri susreta.

Predlozi za tipovanje

Kladionice su postavile CSKA Moscow kao snažnog favorita, i postavile liniju hendikepa na -14 HC.  Smatramo da je trenutna linija postavljena realno, ali isto tako smatramo da Crvena Zvezda trenutno nema dovoljno kvaliteta da bi se mogla suprotstaviti Ruskoj ekipi na njihovom terenu i pored činjenice da su ove sezone nekoliko gostujućih utakmica odigrali prilično čvrsto. Iz tog razloga naš predlog na ovom susretu je da se odigra CSKA Moscow -14 HC (da CSKA Moscow pobedi sa 15 ili više koševa razlike, a ukoliko bude tačno 14 koševa razlike ulog se vraća), koja igra se plaća solidnom 1.90 kvotom u kladionici Bet365.    

Relevant news