Dinamo Sassari – Manresa: Analiza utakmice

tipovi i analize

Do sada ove sezone u nekoliko navrata smo tipovali utakmice kako domaćih šampionata, tako i evropskih utakmica u kojima su igrale ili ekipa Dinamo Sassarija ili ekipa BAXI Manrese. Na Manresu smo recimo tipovali baš u subotu i bili precizni, kao da smo iz snajpera pucali. Nakon jedne nedelje pauze, nastavlja se takmičenje u FIBA Champions League i u Italiji nas očekuje jedan sasvim sigurno uzbudljiv meč između gore pomenutih ekipa, pošto i jednima i drugima pobeda znači mnogo u ovom momentu.

Domaća ekipa Dinamo Sassari je jedna od naših najomiljenijih ekipa koje dolaze iz Italije, još iz vremena kada ih je trenirao Sachetti, i kada su bili totalno nenormalna ekipa koja je ispucavala po 40 trojki na jednom meču. To su bila vremena totalnog run and gun basketa, koji je forsirao harizmatični brka na klupi. Sezonu u domaćem šampionatu, ali u u FIBA Champions League su počeli prilično dobro i nakon šest kola imaju pet pobeda i jedan poraz. Pobedili su redom Hapoel Holon, Strasburg, Polski Torun, Oostende, i Lietkabelis, dok je jedini poraz došao protiv Turk Telekoma na gostovanju.

BAXI Manresa sa druge strane ima malo lošiji skor nakon šest kola, te imaju četiri pobede i dva poraza. Izgubili su od Strasburga i Holona, dok su pobedili Oostende, Turk Telekom, Lietkabelis i Polski Torun. Ono što je specifično za ovu ekipu Manrese je činjenica da oni baš kao i njihovi protivnici ispucavaju otprilike 30 trica po utakmici i da ako se utakmica pravilno otvori pada veliki broj poena.

Očekivani sastavi

Oba trenera imaju sve svoje igrače spremne, nema povređenih, te se očekuje jedna prilično zabavna utakmica u svakom slučaju.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe nikada do sada nisu igrali jedna protiv drruge, te će ovo biti njihov prvi susret. Trendova nema, ali ako pogledamo kako obe ekipe igraju ove sezone, možemo očekivati da če biti dosta koševa. Naime, Dinamo Sassari je ove sezone u ovom takmičenju išao tri od šest puta preko postavljene linije, ali jednom je baš bilo blizu, dok je Manresa samo dva puta u ovom takmičenju išla preko granice, ali je to više zasluga protivnika koji su igrali slabo, nego Manrese.

Predlozi za tipovanje

Zaista smatramo da su kladionice na ovom meču napravile grešku na marketu za total. Naime, linija je postavljena na 162 što je po svim parametrima koje mi gledamo prilično nisko. Iz tog razloga smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati Over 162 points (Da oba tima postignu 163 ili više poena), koja opklada se plaća solidnom 1.83 kvotom u online sportskoj kladionici Bet365.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz Srbije, koji se nalazi ovde.

Relevant news