Bez bonusa
Kladite se sada
2/5

 • Primaju Skrill kao depozitni metod
 • Loš izgled sajt
 • Nepostojeći bonusi i promocije
 • Nepostojeća korisnička podrška
 • Niske kvote i visoke margine

Overview


 • Web stranica:
  estave.com
 • Uspostavljeno:
  1996
 • Vlasnik:
  Sportna Loterija d.d.
 • Licenca:
  Republika Slovenija
 • Jezici:
  Slovenački

E-stave

Državna Slovenačka sportska kladionica e-stave ili Športna loterija privređuje već duži niz godina na teritoriji države Slovenije. Sportska kladionica je počela sa radom sada već davne 1996. godine i trenutačno je u vlasništvu kompanije Športna Loterija DD. Na njihovom sajtu osim sportske kladionice, koja je dostupna za klađenje pre početka meča i za klađenje uživo, igrači mogu igrati i virtuelne igre, loto, kao i srećke. U ovoj iskrenoj recenziji navešćemo sve prijednosti i mane klađenja u ovoj slovenačkoj sportskoj kladionici.

Kao što smo već naveli, ovo je jedina slovenačka sportska kladionica, koja ima licencu države Slovenije, te je omogućeno jedino slovenačkim državljanima da se klade u njoj. Lista zabranjenih zemalja je impresivna u negativnom kontekstu, pošto nitko sem slovenaca ne može da se kladi u Športnoj loteriji. Pitanje je zaista koliko je menadžment ove sportske kladionice uopšte motiviran da se razvija ka europskom tržištu, jer se čini da su u potpunosti zadovoljni brojem članova, koji nije impresivan pogotovo imajući u vidu niske margine, velike namete i prilično niske kvote koje E-stave nudi trenutačno.

Povrh toga, što je svima na svijetu kristalno jasno koliko potencijala ima u industriji sportskog klađenja, čini se da ova kompanija nema namjeru da se razvija dalje od onog nivoa na kom se trenutačno nalazi.

Bonusi u E-stave Sportskoj Kladionici i Kazinu

Imajući u vidu da gotovo sve europske sportske kladionice, kao i veliki broj kladionica u regionu nudi svojim korisnicima razne vidove bonusa i promocija, E-stave sportska kladionica zauzela je pravac koji će mnogima biti nerazumljiv. Naime, oni svojim novim korisnicima nude bonus dobrodošlice, koji je toliko mizeran da ga je bolje i ne spominjati. Tako, svaki novo registrirani korisnik dobiva bonus u vrijednosti od 5 eura, koji bonus se nikada na može prebaciti na real money nalog, nego se jednostavno njime možete igrati dok ga ne izgubite. Postavlja se pitanje šta je kompanija ovim htela da dobije, pošto se ovo ni ne može nazvati bonusom, više nekim demo mode trial novcem.

Pri tom, ako imamo u vidu da je konkurencija u regionu sve jača i da regionalni brendovi nezadrživo prate europske trendove, samo je pitanje dana kada će E-stave biti u zapećku sportskih kladionica u regionu, pošto su već u samom zapećku što se tiče vrhunskih europskih kladionica.

Ostali Bonusi i Promocije

Što se tiče ostalih bonusa i promocija, trenutačno u Športnoj loteriji postoji samo jedna aktivna promocija, pod nazivom Prvak Dana. Ovom promocijom kladionica svaki dan izlači nasumično deset članova svoje kladionice, kojima nudi mogućnost da do kraja tog dana uplate jednu okladu i time se kvalificiraju za mogućnost da dobjiu nagradu u visini od 10 eura, koje mogu potrošiti u sportskoj kladionici.

Ovom promocijom se završava spisak bonusa i promocija koje E-stave nude svojim igračima. Kao što smo već napomenuli, prilično slaba ponuda za kladionicu koja drži monopol u Sloveniji. Smatramo da bi njihova ponuda morala biti mnogo sadržajnija, te da na taj način pokušaju da privuku što veći broj igrača iz svoje države.

Izgled sajta E stave

Izgled samog sajta uopšte nije impresivan, posebno imajući u vidu da se radi o državnom projektu. Na prvi pogled sve deluje vrlo zastarelo i pomalo neprivlačno, što je svakako velika mana, kada se uzme u obzir koliko druge kladionice polažu računa na svoj vizuelni identitet. Sa druge strane funkcionalnost sajta je prilično dobra, ako uspete da prevaziđete vizuelni identitet. Funkcionalnost i lakoća upravljanja su na visokom nivou, odnosno ceo sajt je napravljen po uzoru na najbolje europske kladionice. Korisnici koji nisu iskusni u manevrisanju kroz sportske kladionice neće imati puno problema da se naviknu na interfejs, te će sa lakoćom moći da se registriraju, izvrše depozit i postave svoje prve oklade.

Iz tog razloga, moramo biti iskreni i E-stave kladionici dati visoke ocjene što se funkcionalnosti i lakoće upravljanja sajtom tiče. Za registraciju nije potrebno mnogo vrijemena, lako je izvršiti prvi depozit i početi se kladiti. Dakle, ukoliko vam ne smjeta da sajt ne izgleda moderno, onda svakako nećete imati problema sa ovom kladionicom i uživaćete kladeći se u njoj.

Izbor sportova i igara

Izbor sportova u E-stave sportskoj kladionici uopšte nije loš imajući u vidu konkurenciju u regionu. Naime, možete se kladiti na sve popularne sportove, gde je izbor liga i utakmica zaista impresivan. Također, osim nogometa, košarke i tenisa, korisnici se mogu kladiti i na neke manje popularne sportove poput odbojke, bejzbola, ragbija, kao i moto sportova, što je svakako vrlo kvalitetna ponuda.

Kladioničarski marketi su takođe vrlo solidni, jer se može izabrati veliki broj marketa pogotovo na popularnim ligama i sportovima. Sa druge strane, moramo da primetimo da su kvote prilično loše i da su margine visoke, što svakako nije dobra stvar i ova kladionica je jedna od najlošijih kladionica u regionu što se tiče ovog segmenta. Pored ponude za klađenje prije početka meča, kladionica Športna Loterija nudi svojim korisnicima i solidnu platformu za klađenje uživo. Još jedna mana koju moramo napomenuti je nedostatak Azijskog hendikepa kao opcije za klađenje.

Korisnička podrška

Iako smatramo da je korisnička podrška jedna od najvažnijih stvari koje respektabilna sportska kladionica mora da ima, E-stave je i u ovom segmentu uspjela da nas razočara. Naime, postoji mogućnost kontakta, ali samo putem e-maila, jer ne postoji opcija za uživo chat, što je svakako veliki minus. Igranje u kladionicama koje nemaju solidnu korisničku podršku može biti prilično iritirajuće, posebice kada imate neki problem koji ne možete riješiti bez pomoći nekog ko radi u toj kladionici.

Sigurnost i reputacija

Športna Loterija ima licencu države Slovenije i oni su jedina sportska kladionica koja posjeduje tu licencu. Ovo znači da su igrači zaštićeni državom ukoliko dođe do nekih problema sa kladionicom. Također, ova kladionica posjeduje solidnu SSL enkripciju novijeg datuma, te su personalni i financijski podaci igrača sigurni. Sa te strane ne morate brinuti, E-stave je sigurno mjesto za postavljanje oklada.

Metode depozita i isplate

Ova sportska kladionica spada u red konzervativnijih kladionica kada su uplatne i isplatne metode u pitanju. Depozitnih metoda imate nekoliko, primaju platne kartice (VISA, Mastercard, Maestro i Diners), mogući su transferi preko banaka, a posebno interesantno je i da primaju uplate putem Skrilla, što je svakako vrlo pozitivna stvar.

Što se isplatnih metoda tiče, moguće su preko kreditnih/debitnih kartica, Skrill-a, isplatom na račun, a nema nikakve provizije kod isplata. Vreme transakcije kod isplata je uglavnom od 2 do 3 radna dana.

Vrijedi li se registrirati na E-stave kladionici?

Naprosto jedini razlog zašto bi se registrirali u ovoj kladionici je ako nemate drugu opciju za sportsko klađenje. Evo i zašto:

Naprosto smatramo da je E-stave kladionica, koja spada u red najlošijih kladionica koje smo recenzirali u poslednje vrijeme. Osim funkcionalnosti sajta i lakoće upravljanja, kao i mogućnosti uplate i isplate putem Skrill-a, ne postoje druge pozitivne strane, a negativnih strana ima prilično. Ne preporučujemo ovu sportsku kladionicu, jer ima mnogo boljih opcija za sportsko klađenje, kako u regionu, tako i u europi.