Estudiantes – Baskonia: Analiza utakmice

Sportske
2 rujna, 2020
451 Views
košarka tipovi

Danas se okrećemo evropskoj košarci, tačnije prijateljskim utakmicama koje se igraju na području Španije. Najzanimljivija utakmica tj. ona koja sa sobom nosi i jedan value pick zapravo je duel između Estudiantesa i Baskonije.

Dve ekipe ulaze u ovaj meč u totalno različitoj formi. Naime, Estudiantes je izgubio dve pripremne utakmice, a ako uzmemo kao primer poslednje odigrane mečeve ovog kluba dolazimo do podatka da su Madriđani u seriji od 6 uzastopnih poraza. Ipak, tu nije kraj crnoj seriji Estudiantesa, jer su na poslednjih 19 odigranih utakmica upisali čak 17 poraza! Ukus pobede osetili su još davnog 26.01. kada su savladali u tom trenutku desetkovanu Unicaju.

Tim je sačinjen od mladih igrača koji imaju povećanu minutažu u ovim prijateljskim utakmicama. Javier Zamora je ukazao šansu mladom Nacho Arroyu (2000), Alex Tamayu (2000), Adamsu Soli (2000), Hectoru Aldereteu (2000) i Giladu Levy (2002). Dakle cela jedna petorka koju čine igrači sa dvadesetak godina, pa i manje. Iako svi važe za velike talente, naročito Izraealac Gilad Levy kome predviđaju NBA karijeru, nije realno očekivati da namuče aktuelnog šampiona najjače evropske lige tj. Baskoniju.

Sa druge strane, pomenuti aktuelni šampioni nakon dve pripremne utakmice imaju polovičan učinak. Poraženi su od ambicioznog Burgosa, da bi već u narednoj utakmici upisali pobedu protiv Bilbaoa. Duško Ivanović radi odličan posao otkako je došao u Baskoniju, čemu svedoči i naslov prvaka Španije. Za sada je pametno rotirao u pripremnim utakmicama i jedino ne može računati na povređenog Vildozu, mada Dragić i Henry to više nego dobro mogu nadomestiti. Tu su još i pojačanja u vidu Jekirija, Aleca Petersa, Rokasa Giedraitisa i Khadeena Carringtona pa tako ukomponovani sa “starosedeocima” čine više nego respektabilan tim.

Očekujemo da danas i sutra protiv Real Madrida odigraju maksimalno kako bi se što bolje pripremili za Superkup Španije, jer na megdan izlaze Barceloni za 10 dana. Zna se šta je prioritet prvaku Španije pa iz tog razloga očekujemo profesionalan pristup večeras i ubedljivu pobedu Baskonije. Razlika u kvalitetu je ogromna gotovo na svim pozicijama i nema sumnje da bi u takmičarskim okolnostima tipovali i na dvocifrenu pobedu Baskijaca, ali s obzirom da se radi o prijateljskoj utakmici treba napomenuti da ne treba preterivati sa ulogom.

Tip: Baskonia (-3.5)
Kvota: 1.83
Kladionica: Bet365

[single_affiliate_xl title=”bet365 kladionica” ]
Author Sportske