Euroleague pregled – 10.05.2022.

Dusan
9 svibnja, 2022
568 Views
Euroleague Final Four

Bez iznenađenja u Euroligi: Barcelona i Olympiacos iskoristili prednost domaćeg terena i otišli na Final Four

Od momenta kada se četvrtfinale Eurolige počelo igrati na tri dobijena meča, 15 puta se igrala odlučujuća peta utakmica. Svih 15 puta su pobjede ostvarile domaće ekipe, što dovoljno govori o tome koliko je prednost domaćeg terena od značaja u ovakvim duelima.

U tih 15 domaćih pobjeda su se upisali Barcelona i Olympiacos. Katalonci su porazili Bayern sa 81:72 iako su gubili nakon prvog poluvremena. Ipak, u nastavku je kvalitet došao do izražaja i Barcelona je opravdala epitet favorita.

Da se to nije desilo, vjerovatno bi došlo do velikih potresa unutar kluba jer je ekipa koju Šarunas Jasikevičius ima na raspolaganju najskuplja u povijesti Barcelone.

Dramatično je bilo i u Grčkoj gdje je Olympiacos u odlučujućem meču porazio Monaco rezultatom 94:88. Gosti su u prvom poluvremenu imali i dvocifrenu prednost, ali tim Georgiosa Bartzokasa je odigrao odlično u nastavku i perfektnim šutem u četvrtoj četvrtini došao do prvog nastupa na Final Fouru još od 2017. godine.

Utakmici u Piraeusu je prisustvovao i Kevin Durant, jedan od najboljih košarkaša današnjice. On je gledao i četvrti meč u Monacu, a podržavao je svog prijatelja i bivšeg saigrača Mikea Jamesa. To je naišlo na veliko negodovanje navijača Olympiacosa koji su popularnog KD-a počastili salvom zvižduka kada je ušao u dvoranu u Atheni.

Final Four od 19. do 21. svibnja u Beogradu – Sve karte rasprodane!

Ovogodišnji Final Four Eurolige je bio planiran da se igra u Berlinu, međutim zbog pandemije izazvane virusom korona odlučeno je da se preseli u Beograd. Glavni grad Srbije je bio domaćin završnice elitnog europskog natjecanja i prije četiri godine kada je titulu osvojio Real Madrid.

„Kraljevski klub“ je i ove godine izborio nastup na Final Fouru, a u polufinalu će 19. svibnja igrati protiv Barcelone, svog najvećeg rivala. U drugom okršaju snage će odmjeriti aktuelni prvak Anadolu Efes i Olympiacos. Svi nekako očekuju da gledamo reprizu prošlogodišnjeg finala između Barcelone i Efesa, ali vidjećemo da li će baš to biti slučaj.

Sve karte za završni turnir su rasprodane što znači da će beogradska „Štark Arena“ biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Najveći broj karata su pokupovali navijači Olympiacosa koji će doći u velikom broju, a ono što je sigurno, to je da nas očekuje pravi košarkaški spektakl.

Eurocup: Virtus i Bursaspor u borbi za trofej i mjesto u Euroligi

U finalu Eurocupa, snage će odmjeriti Virtus i Bursaspor. Tim iz Bologne je proteklih godina uložio ogromna finansijska sredstva se stigne do Eurolige i sada su na mali korak od tog uspjeha.

Uz Miloša Teodosića i Marca Belinellija koji su tu nekoliko godina, ovog proljeća su stigli Daniel Hackett i Toko Shengelia i ti potezi su se isplatili. U polufinalu su porazili Valenciju na gostovanju prošle sedmice i sada će za trofej igrati pred domaćim navijačima u Bologni.

Bursaspor je pravi hit ovogodišnjeg Eurocupa. Ekipa koju apsolutno niko nije vidio kao ozbiljnog kandidata, stigla je do toga da se bori za trofej i mjesto u Euroligi. U toku sezone su ostali bez najboljeg strijelca Allerika Freemana koji je otišao u CSKA, međutim tek tada je krenula serija pobjeda.

Dušan Alimpijević je odradio fenomenalan posao na klupi ovog kluba. Redom su izbacili na tri gostovanja Partizan, Cedevita Olimpiju i Andorru i ostalo je još jedno čudo da naprave.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan