Everton – Chelsea: Analiza utakmice

tipovi i analize

Nakon što nam je u midweek-u engleska Premier Liga dala jedan lep value bet, nastavljamo sa tipovanjem utakmica ove lige, prosto iz razloga što smatramo da je ovo jedna vrlo interesantna liga što se tiče linija i kvota koje postavljaju kladionice. Naime, iz nama nepoznatog razloga, i dalje je moguće naći neke prosto neverovatne value opklade pogotovo na marketima za golove. Iz tog razloga mi ćemo tipovati utakmicu koja se igra u Liverpoolu na stadionu Goodison Park, gde će domaća ekipa Evertona dočekati goste iz Londona, ekipu Chelsea.

Domaća ekipa ima prilično problematičnu sezonu za sad, pošto se nalaze na 17-toj poziciji tik iz mesta koji vodi u Championship i imaju četiri pobede, dve nerešene i devet poraza. Na domaćem terenu su mnogo bolji nego na gostovanjima, jer imaju tri pobede, jednu nerešenu i tri poraza uz gol razliku od osam datih i deset primljenih golova. Do sada ove sezone na domaćem terenu odigrali su svega 42.9% utakmica na kojima su obe ekipe postigle pogotak.

Chelsea sa druge strane se nalazi na 4-toj poziciji sa devet pobeda, dve nerešene i četiri poraza. Na gostovanjima imaju pet pobeda, nula nerešenih i dva poraza, uz gol razliku 19-14. Ove godina na njihovim utakmicama bude u proseku 2.69 pogotka, a na gostovanjima ove sezone su u 85.7% utakmica završavali sa više od dva pogotka.

Očekivani sastavi

Oba trenera imaju određenih problema sa sastavom tima pred ovaj meč. Trener domaćih ne može da računa na Colemana, Andre Gomesa, Delpha i Gbamina, dok trener Chelsea ne može da računa na Ross Brakley, Rudigera i Lloftus-Cheeka.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su do sada igrale 170 puta međusobne duele, i istorija je apsolutno neodlučena kada su ove dve ekipe u pitanju. Everton je pobedio 53 puta, Chelsea 65 puta, a 52 puta je bilo nerešeno. Što se tiče golova nema trenda koji bi pokazao u jednom smeru, pošto je bilo utakmica sa mnogo, ali i sa malo golova.

Predlozi za tipovanje

Nećemo gledati trendove ovde, nego ćemo napomenuti da je Everton pre samo par dana pokazao da može da postigne gol i protiv tako kvalitetne ekipe kao što je Liverpool. Sada igraju na domaćem terenu protiv vrlo ofanzivne ekipe Chelsea. Stoga smatramo da je prava odluka igrati na ovoj utakmici igru BTTS & Over 2.5 goals (Da obe ekipe postignu pogodak i da bude više od 2 gola na utakmici), koja opklada se plaća odličnom 1.95 kvotom u online sportskoj kladionici Bet365.

Ukoliko niste sigurni šta ova opklada znači i kako se igra, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu Azijskog hendikepa na marketu za golove.

Relevant news