Everton – Manchester City: Analiza utakmice

Milos
28 prosinca, 2020
405 Views
nogomet tipovi

Jedna od retkih liga koja ne pravi pauzu u šampionatu i koja svoje fanove obraduje za vreme Božićnih i Novogodišnjih praznika je svakako Engleska Premier League, koja se igra non-stop. Tako danas imamo u mogućnosti da pratimo tri izuzetno interesantne utakmice, od kojih jedna nudi vrhunsku zabavu u prespektivi i na njoj ćemo bazirati današnju analizu i tip. Na stadionu Goodison Park, sastaju se domaća ekipa Everton i gosti iz Manchestera, nebesko plavi City.

Domaća ekipa, se trenutno nalazi na drugoj poziciji šampionata i igraju zaista odlično, pogotovo na domaćem terenu gde imaju rekord od 4-1-2 ove sezone uz gol razliku od 15 postignutih i 11 primljenih golova. Slobodno možemo reći da je Everton zapanjio mnoge ove sezone i da pod dirigentskom palicom Carla Ancelotija igraju jednu „Labudovu pesmu“ ove sezone.

Njihovi protivnici, ekipa Manchester City nema tako dobru sezonu kao što su navijači navikli do sada, pošto se nalaze na 6-toj poziciji šampionata, a na gostovanjima ove sezone imaju 3-3-1 rekord sa 7 postignutih i 5 primljenih golova. Četa Pepa Guardiole ima dosta problema sa povredama ove sezone, ali svakako ih ne treba shvatati olako.

Očekivani sastavi

Oba trenera imaju određenih problema sa sastavom tima, pošto trener domaćih ne može da računa na Lucas Digne, Allan, James Rodriguez, Richarlison, Fabian Delph i Jean-Philippe Gbamin, dok trener gostiju ne može da računa na Garciu, Walkera, Jesusa.

Raniji rezultati i trendovi

Ove dve ekipe su igrale do sada 172 puta i rezultati su prilično izjednačeni. Ipak, što se tiče golova, moramo da primetimo zanimljiv trend, da bude dosta golova. Naime, na 5 od poslednjih 6 susreta je viđeno više od dva gola na utakmici i da obe ekipe postignu pogodak.

Predlozi za tipovanje

Nećemo ovde čačkati market za konačan ishod, jer se ovde stvarno može dogoditi svašta, ali ovogodišnje performanse pokazuju da bi moglo biti dosta golova, te smatramo da je najbolje na ovoj utakmici odigrati BTTS & Over 2.5 Goals (da obe ekipe postignu pogodak i da bude tri ili više pogodaka), koja opklada se plaća odličnom 2.06 kvotom u sportskoj kladionici 22Bet.

Ukoliko niste sigurni šta ova oklada znači i kako da je postavite, te u kojoj kladionici da je odigrate, predlažemo vam da pročitate naš članak na temu najboljih kladionica za igrače iz regiona, koji se nalazi ovde.

Author Milos