Fantasy Premier League GW14 – Dileme i vaša pitanja

Dusan
28 listopada, 2022
1750 Views
fpl

Za otprilike 24 sata počinje naredna FPL bitka i svi menadžeri svoje planove sada privode kraju. Po ko zna koji put, dobili smo ogroman broj pitanja, te odlučili da ponovimo naš sada već tradicinoalni članak u kome odgovaramo na ona goruća.

Šta je sa Haalandom i koliko to remeti kapitensku traku? Ko ima dobar raspored i šta raditi sa Zahom i Bowenom? Ovo su samo neka od pitanja na koja ćemo odgovoriti u nastavku…

Šta je sa Haalandom?

Pitanje svih pitanja trenutno u FPL svetu. Poslednja informacija koju imamo je da Haaland prekjuče nije baš najbolje hodao. No, kada bi morali sada da kažemo procenat verovanoće da li će Erling igrati – oko 80%.

Važna napomena: članak pisan pre konferencije u petak koju Guardiola treba da ima, te se nadamo da će Španac na istoj dati više informacija o svom napadaču.

Zamene za Bowena?

Vreme ja da Bowen (8.2m) napusti vaše timove ukoliko ga još uvek imate. Englez ima povredu članka i gostovanje na Old Traffordu za vikend. Interesantne zamene su Rashford (6.6m), Foden (8.5m), Antony (7.6m) ili Iwobi (5.3m) o kome smo detaljnije pisali u našem ovonedeljnom članku o differentialima.

Koja je taktika bolja, držati Haalanda sve vreme za kapitena ili tražiti diff C?

Mišljenja smo da je bolje menjati kapitene nego držati uvek istog. Recimo na utakmici protiv Liverpoola na Anfieldu se ispostavilo da je bilo bolje staviti nekog drugog, a ne Haalanda. No, izuzetno je teško zaobići Norvežanina kada se nalazi u ovakvoj formi.

Što se ovog kola konkretno tiče, ne donositi tu odluku svakako dok ne prođe Pepova konferencija.

Ko ima najbolji raspored do svetskog prvenstva?

Najbolji raspored do svetskog prvenstva imaju:

  • Everton – Fulham (A), Leicester (H), Bournemouth (A)
  • Manchester United – West Ham (H), Aston Villa (A), Fulham (A)
  • Manchester City – Leicester (A), Fulham (H), Brentford (H)

Da li držati Zahu u timu?

Zavisi pre svega od vašeg tima, ali dali bismo mu još ovo kolo (Southtampton kod kuće) ukoliko imate drugih problema u timu. To deluje kao utakmica u kojoj Zaha lako može obradovati svoje vlasnike. Štaviše, Wilfred može da da gol svakom, samo zavisi koliko je raspoložen za igru tog dana.

Sa druge strane, ukoliko vam ostatak ekipe izgleda kako treba, možete ga zameniti, a predlozi su isti kao za pomenutog Bowena iznad.

Najbolji jeftini defanzivac za naredna 3 kola?

Definitivno Dalot (4.7m) koji se zacementirao u Ten Hagovoj postavi, provodi dosta vremena na protivničkoj polovini, a sinoć je u Ligi Evrope postigao i gol. Ben Mee (4.5m) je takođe interesantan, pogotovo ako već imate odbranu Đavola u svom timu.

Son u Salaha?

Ne podržavamo ovaj transfer. Son (11.7m) ima utakmicu protiv Bournemoutha i lako može da vas kazni ukoliko ga izbacite pred ovo kolo.

Dobar raspored svih igrača u timu, imam u planu bench boost, da rizikujem?

Ne podržavamo ni bench boost u ovom kolu, čak i ako svih 15 igrača ima dobar raspored. Razlog je jednostavan – biće bolji prilika. Bench boost se uglavnom koristi nakon drugog Wild Carda koji se “pali” pred duplo kolo. Situacija u kojoj imate 15 igrača sa dve utakmice i “upaljen” bench boost zvuči primamljivo, zar ne?

Ovde možete pročitati sve naše najnovije Fantasy Premier League članke.

Zapratite naše Facebook i Instagram profile kako bi ostali u toku sa najnovijim fantasy informacijama.

100% do €122 Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan