Fantasy Premier League GW16 – Dileme i vaša pitanja

Alex
11 studenoga, 2022
1498 Views
fpl

Ozbiljno smo se primakli početku 16. kola Premier lige, poslednjem pred mundijalsku pauzu. To će ujedno biti i poslednje FPL kolo, nakon kojeg sledi pauza do kraja decembra, pa je bitno što uspešnije završiti ovaj prvi ciklus Fantasy Premier League sezone.

Opet su nam na društvenim mrežama stigla mnoga pitanja oko nedoumica za sastavljanje tima pred GW16. Uglavnom su dileme iste i vrte se oko timova koje imaju najlakši raspored u ovom kolu. Pa krenimo redom…

Hoće li Haaland startovati?

U trenutku pisanja teksta još uvek nije prošla konferencija za novinare Pepa Guardiole. Verovatno neće obelodaniti kakva je situacija sa Haalandom, kao i prethodne dve sedmice. Mi čvrsto verujemo da će Erling igrati. Prošle sedmice je na terenu proveo nešto malo manje od pola sata. Verujemo da je sedam dana kasnije spreman da odigra bar 60 minuta. Norveška neće igrati na Mundijalu. Haaland će odmarati do 26. decembra.

Šta se dešava sa Callumom?

Male su šanse da Callum Wilson bude starter protiv Chelseaja. Trenirao je odvojeno od ekipe, pa ne verujemo da će Eddie Howe rizikovati sa njim od prvog minuta.

Da li ići -4?

Ne postoji univerzalni odgovor na ovo pitanje. Zavisi od toga koliko imate gorućih problema u timu. S obzirom da nakon ovog kola svi FPL menadžeri dobijaju neograničeni broj transfera, možete rizikovati sa -4 i dovesti nekog iz Manchester Cityija, Arsenala ili Liverpoola.

Da li dovoditi defanzivce Liverpoola?

Verujemo da defanzivni bedem Crvenih neće popustiti u ovom kolu. Stoga preporučujemo da dovedete nekog od standardnih članova defanzivne linije Liverpoola.

Čije odbrane su najpouzdanije?

Najmanje šansi da prime gol u predstojećoj rundi imaju sledeće ekipe: Manchester City 56%, Liverpool 48%, Arsenal 44%, Tottenham 40% i Brighton 38%. Stoga je poželjno da imate bar četvoricu defanzivaca iz ovih ekipa.

https://twitter.com/FPLUpdates_Tips/status/1590826885918892032

Salah ili Haaland – koga za kapitena?

Pitanje svih pitanja. I Liverpool i Manchester City imaju povoljne mečeve, tako da će nijanse odlučivati ko će doneti više poena. Ovu temu smo detaljnije obradili u zasebnom članku.

Ove nedelje obradili smo i teme o najboljim differentialima i kapitenima za ovo kolo. Takođe smo pisali i o idealnom timu kola. Sve ove tekstove možete pronaći klikom na ovaj link.

Nadamo se da pratite i našu Facebook i Instagram stranicu.

Author Alex

Ako bi morali da opišemo Acu u jednoj rečenici, to bi bilo - čovek koji ne zna za poraz. Jedan od najpotkovanijih košarkaških i teniskih poznavalaca u našoj ekipi, a takođe osoba koja piše odlične informativne članke. Slobodno vreme provodi u društvu prijatelja i svog omiljenog pića - espresso kafe.