Fantasy Premier League GW20 – Differentials

Dusan
11 siječnja, 2023
1943 Views
Fantasy Premier League

Konačno smo blizu kraja jednog od najdužih kola u sezoni koje će trajati tačno 10 dana, a završava se utakmicom između Fulhama i Chelsea-ja u četvrtak.

Utakmice u kupovima se takođe privode kraju i sada je vreme da vam predstavimo trojicu igrača sa niskim ownershipom koji mogu da naprave razliku u kolima pred nama. Sva trojica se nalaze u manje od 3% timova u svetu, no krenimo redom…

Matt Doherty (4.6m) vs. Arsenal (H) and Manchester City (A), 0.7% TSB

Igrač čiji je svaki poen “zlata vredan” s obzirom da se nalazi u manje od 1% timova. Spursi nisu sjajni defanzivno u poslednje vreme, no Doherty se zacementirao u startnoj postavi i protiv Crystal Palace-a u prethodnom kolu imao svoj najbolji skor u FPL-u (14 poena – gol + cs + 2 bonus poena).

Mapa kretanja pokazuje da Doherty provodi dosta vremena na protivničkoj polovini i na njega možemo gledati kao na ofanzivca Tottenhama koji može protiv bilo koga doneti ofanzivne poene. Raspored u duplom kolu jeste težak, no mišljenja smo da Doherty može biti starter i u ovom, ali u 21. kolu kada Spursi gostuju Fulhamu. 

https://twitter.com/SpursOfficial/status/1610788173268803584?s=20

Problem je 22. kolo i nova utakmica sa Manchester City-jem, no većina timova ima Trippiera (West Ham kod kuće u tom kolu), White-a (Everton na strani) i Shaw-a (Crystal Palace kod kuće), tako da Doherty može biti na klupi. 

Riyad Mahrez (7.5m) vs. Manchester United (A) and Tottenham (H), 2.3% TSB

Rizičan, ali potencijalno isplativ pik. Mahrez je odličan nakon što se PL vratila i u 3 kola je skupio 2 asistencije i gol, iako na jednoj nije bio starter. 

Nije tako delovalo na početku sezone, no Mahrez ima prednost u odnosu na Fodena koji je posle nekoliko utakmica pauze konačno bio starter protiv Plavaca, ali nije briljirao i Mahrez ga je zamenio u 59. minutu, te postigao i jedini gol na utakmici nekoliko minuta kasnije.

Mišljenja smo da će Riyad sigurno biti starter na bar 2 od naredne 3 utakmice u ligi (duplo, pa Wolves kod kuće) što je dovoljno da uđe u razmatranje i potencijalno zauzme poziciju trećeg Građana u vašim timovima.

Bryan Mbeumo (5.8m) vs. Bournemouth (H), 2.9% TSB

U odsustvu najboljeg strelca Toney-ja (koji će verovatno propustiti utakmicu protiv Trešnjica), udarna igla ofanzivnog dela igre ekip Brentforda će svakako biti Mbuemo.

Protivnik teško da može da bude lakši, Bournemouth je primio čak 15 golova na poslednjih 5 gostovanja u Premier ligi. Štaviše, nemaju nijedan klin šit na strani ove sezone i najgori su gostujući tim u ligi. 

https://twitter.com/FPLGOAT7/status/1612401195271983104?s=20

Mbuemo je protiv Liverpoola bio sjajan (gol i asistencija, te 12 poena), a utakmica protiv Trešnjica deluje kao idealna za nastavak dobre forme. Bryan je takođe jeftin i može da bude dobar enabler koji omogućava da se uloži više u ostatak tima. 

Do početka 20. kola očekujte još i članke o najboljim opcijama za kapitena, te najvećim dilemama i pitanjima koje nam stižu na dnevnom nivou na društvenim mrežama. 

Sve naše FPL članke možete pronaći na ovom linku.Ukoliko želite da prvi saznate sve FPL novosti, zapratite našu Facebook i Instagram stranicu.

Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan